Ana Sayfa Muhasebe Kurumlar vergisi beyannamesinde transfer fiyatlandırmasına ilişkin bildirim beyannamenin hangi kısımda bildirilecektir?

Kurumlar vergisi beyannamesinde transfer fiyatlandırmasına ilişkin bildirim beyannamenin hangi kısımda bildirilecektir?

1107
0

Grup firmalarına düzenlenen yansıtma (işçilik, bina bakım, elektrik vb. masraf) faturalarını kurumlar vergisi beyannamesi ekinde beyan ettiğimiz transfer fiyatlandırması formunda hangi bölüme yazmalıyız?

Kurumlar vergisi ekler bölümündeki transfer fiyatlaması formunda ilişkili kişilerle gerçekleştirilen transfer fiyatlandırmasına ilişkin işlemler formun kısmında gösterilir.

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

BENZER İÇERİKLER

İlişkili şirketten yapılan borçlanmalar örtülü sermaye ve transfer fiyatlandırması açısından nasıl değerlendirilir?

 

 

 

Transfer Fiyatlandırması Yoluyla Örtülü Kazançların Hesaplanması

 

 

 

Transfer fiyatlandırması ile ilgili yöntem belirleme anlaşması harçları kaldırıldı mı?

 

 

 

Önceki İçerikYol ve yemek paraları SGK primine tabi midir?
Sonraki İçerikSonraki yıla sarkan inşaat işini geçici vergi beyannamesinde bildirecek miyim?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz