Ana Sayfa Muhasebe Kurumlar matrah artırımında bulunan firmalar vergi incelemesine alınabilir mi?

Kurumlar matrah artırımında bulunan firmalar vergi incelemesine alınabilir mi?

1116
0

Vergi Usul Kanunu 359/b suçundan hakkında vergi incelemesi açılan mükellef eğer inceleme başlama tarihinden önce kurumlar vergisi matrah artırımı yapmış ise VUK 359/bden suçlanıp incelemeye devam edilir mi?

İnceleme başlama tutanağı yapılmadan önce 7143 sayılı yasadan yararlanılarak matrah artırımında bulunulmuş olması halinde vergi incelemesi yapılır. Ancak vergi tarh edilemez, ceza kesilemez. VUK 359’a göre işlem yapılamaz.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Matrah artırımını geçici vergi beyannamesinde bildirmedik. Sonraki dönem geçici vergide gösterebilir miyiz?

Nakit sermaye artışı yaptık. Faiz indiriminden ne kadar süreyle yararlanabiliriz?

 

 

 

Nakit sermaye artışının vergi indirim oranı ne kadardır?

 

 

 

Önceki İçerikİnternet üzerinden nihai tüketicilere yapılan satışlar için yazar kasa almak zorunda mıyız?
Sonraki İçerikŞehir için tük taşımacılığı yapanlar KDV beyanını 3 aylık olarak verebilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz