Ana Sayfa Ekonomi Küresel ham çelik üretimi nisanda yüzde 5.1 düştü

    Küresel ham çelik üretimi nisanda yüzde 5.1 düştü

    256
    0

    Küresel ham çelik üretimi, Çin’deki üretimin yüzde 5’den fazla düşmesinin etkisiyle nisanda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 azalarak 162,7 milyon tona geriledi.

    Merkezi Brüksel’de bulunan Dünya Çelik Birliği (Worldsteel), nisan ayı ham çelik üretim verilerini açıkladı.

    Buna göre, küresel ham çelik üretimi, nisanda 2021’in aynı dönemine kıyasla yüzde 5,1 azalarak 162,7 milyon tona geriledi.

    Söz konusu dönemde Çin’in üretimi yüzde 5,2 azalarak 92,8 milyon tona düştü.

    Japonya’nın üretimi yüzde 4,4 azalarak 7,5 milyon, Almanya’nın üretimi yüzde 1,1 azalışla 3,3 milyon, ABD’nin üretimi de yüzde 3,9 düşüşle 6,9 milyon tona indi.

    Türkiye’nin ham çelik üretimi ise nisanda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 1,6 artarak 3,4 milyon tona yükseldi.

    Söz konusu dönemde çelik üretiminin Brezilya’da yüzde 4 azalarak 2,9 milyon tona gerilediği ve İran’da yüzde 20,7 azalarak 2,2 milyon tona indiği tahmin ediliyor.

    Bu arada, Ocak-Nisan döneminde küresel ham çelik üretimi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,1 azalarak 619,1 milyon tona geriledi.


    Kaynak: İTO Haber
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHizmet, Perakende Ticaret ve İnşaat Güven Endeksleri, Mayıs 2022
    Sonraki İçerikKatılım bankalarının ilk çeyrek kârı 5 milyar liraya yaklaştı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz