Ana Sayfa Muhasebe Kur farkına kesilecek fatura KDV dahil mi yoksa hariç mi olacak?

Kur farkına kesilecek fatura KDV dahil mi yoksa hariç mi olacak?

1485
0

Yurt içi satışlarda dövizli tanzim edilen faturaların bedelleri sonradan tahsil edildiğinde bir fark oluşmakta ve bu farka (kur farkı) fatura tanzim edilmektedir. 18.01.2019’daki 3065 sayını kanunun 24. md, değişikliğinden sonraki kur farkı faturaların da; KDV hesaplaması iç yüzde ile mi yoksa + kdv olarak mı hesaplanacaktır?

 

İç yüzde hesabı yapılmaz. Kur farkı + KDV hesaplanır.

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

İhracattan kaynaklanan kur farkı hangi hesapta takip edilir?

 

Stoklar kur farkı değerlemesine tabi midir?

 

Geçmiş yılda işlemeyi unuttuğumuz kur farkını düzeltme beyannamesi vererek gider yazabilir miyiz?

 

 

Önceki İçerikKurumlar Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 1)’Nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ
Sonraki İçerikElektronik Ticaret Bilgi Sistemi ve Bildirim Yükümlülükleri Hakkında Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz