Ana Sayfa Muhasebe Kur farkı faturası hangi durumlarda düzenlenir?

    Kur farkı faturası hangi durumlarda düzenlenir?

    Evde verilen hemşirelik hizmetlerinde KDV oranı nedir? Geçici vergi dönemleri dışında kur farkı uygulanır mı?

    849
    0

    Hangi durumlarda kur farkı faturası düzenlemek gerekir?

    Geçici vergi ve yıllık Beyan dönemleri sonunda yapılacak kur değerlemeleri dışında; Dönem içinde yabancı para ile yapılan alış ve satışlar için kur değerlemesi yapılır.

    Özel bir hastane kendisine hizmet akdi ile bağlı olan hemşiresini evde sağlık hizmeti kapsamında hastanın evine gidip hizmet vermesi için yönlendiriyor. Bu hemşire gittiği evde diyabet ile ilgili hastaya eğitim verecek. Bu hizmetin KDV oranı nedir? Tevkifat uygulanması gerekiyor mu?

    Hizmet için alınacak bedel Hastane tarafından alınacak ise; Düzenlenecek Faturada % 8 KDV hesaplanır. KDV tevkifatı olmaz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİşveren, gemiadamı, kaptan ve işveren vekilinin tarifi
    Sonraki İçerikGemi Adamları ile Sefer Başına Sözleşme Yapılması

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz