Ana Sayfa Muhasebe Kur değerlemesi yapmasak olur mu?

Kur değerlemesi yapmasak olur mu?

1613
0

İthalatçı firmada yurt dışı satıcılara ait bazı borçlar ödenememektedir. Ancak kur değerlemesi zamanlarında tereddütler yaşamaktayım. Bu borçları değerlenmeden bırakılırsa eleştiri konusu olur mu? İlerde ya da yurt dışı satıcılar hesabı ödeme anında değerlenir, oluşan kar-zarar o zaman kayda alınırsa sorun yaratır mı? Bu durumda ödenmeyen bir borç değerlenmemiş olur.

 

Dövizli alacak ve borçlar dönem sonlarında değerleme yapılması zorunludur. Değerleme yapılmaması halinde yapılacak vergi incelemesinde sıkıntı yaşanır.

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

31.12.2018 Tarihli Değerlemede kullanılacak Döviz Kurları Tablosu – TCMB

 

ANASAYFA

 

Kur farkı değerleme kar ve zararı

 

 

Kamulaştırılan arsadan elde edilen kazanç için Kurumlar Vergisi istisnası hakkı var mıdır?

 

 

Önceki İçerikVergileri kasadan nakit ödemenin sınırı var mı?
Sonraki İçerikTürkiye nüfusu 31 Aralık 2018 tarihi itibarıyla 82 milyon 3 bin 882 kişi oldu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz