Ana Sayfa Basından Kullanılmayan Kamu Arsa ve Binaları Değerlendirilecek!!!

Kullanılmayan Kamu Arsa ve Binaları Değerlendirilecek!!!

1448
0

Vergi dışı gelirleri artırmak amacı ile Maliye Bakanlığı yeni bir paket üzerinde çalışmalara başladı. Bu pakette özelleştirme kapsamı dışında bulunan kamu kurumlarına ait arsa, arazi ve bina gibi kullanılmayan varlıkların değerlendirilmesine ağırlık verilmesi planlanıyor.

Geçmişte PTT, gaz ve elektrik idareleri gibi çeşitli kamu kurumlarının yerleşim yerleri içinde arsa, araziler edindiği fakat kullanılmadığının tespiti üzerine bu kamu kurumları elinde bulunan arsa ve arazilerin gelir getirecek şekilde konut ve diğer projeler için satışlarının mümkün olacak.

Maliye Bakanlığı bakanlıklar, kamu idareleri ve kamuya ait şirketlere bir yazı göndererek hızla gelire dönüşebilecek başta gayrimenkul olmak üzere varlıklar hakkında bilgi talebinde bulunduğu öğrenildi.

Özelleştirme İdaresine kayıtlı ve çoğunluğu Maliye Hazinesine bağlı arsa niteliğinde 1038 adet arsa, Maliye Hazinesi ve özelleştirilen 62 9 adet arsa bulunuyor.

Bazılarının değeri düşük olmasına rağmen çok değerli şehir içi arsalar da bulunmakta. Özelleştirme İdaresi tarafından hızla satışa sunulmaya hazır, satış işlemi kararıyla İdareye devredilmiş kayıtlı toplam arsa sayısı 1667 olarak tespit edildi. Varlık Fonuna devredilen gayrimenkullerin toplamı 2 milyon metrekare civarında bulunuyor.

Maliye Bakanı Ağbal Haziran ayı içinde yaptığı bir söyleşide özelleştirme uygulamalarına öncelik vermek istediklerini, özelleştirme geliri kanalı ile bütçeye destek olmak istediklerini ifade etti.

Kaynak: Türk Ticaret Kanunu

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikAyni Sermaye Olarak Konulabilecek Değerler Nelerdir?
Sonraki İçerikKollektif Şirket Nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz