Ana Sayfa Vergi Küçük satışlar için kağıt fatura düzenlenebilir mi?

    Küçük satışlar için kağıt fatura düzenlenebilir mi?

    357
    0

    Perakende satışlarımız için kağıt ortamında fatura kesebilir miyiz

    Vergi mükellefii olmayanlara (nihai tüketicilere) 30 Bin TL, Vergi mükellefi olanlara 5 Bin TL’ye kadar Kağıt fatura düzenlenebilir. Satışın toptan veya perakende olmasının önemi yok. 

    Burada önemli olan limittir.


    E-fatura mükellefi olan firmamız e-arşiv mükellefi olan diğer grup firmasına KDV dahil 1.000 TL fatura kesiyor. Kâğıt olarak kesebilir mi?

    E-fatura uygulamasına dahil olan firmalar birbirlerine düzenleyecekleri faturaları e-fatura düzenlemelidir. (Her iki tarafın da e-fatura olması durumunda) 

    E-fatura uygulamasına dahil olmayanlara ise e-arşiv fatura düzenlemelidir.


    E-defter berat yüklemeleri ile ilgili bir şey sormak istiyorum. Bizim şubemiz serbest bölge de bulunuyor ve defterler usd olarak tutuluyor. Berat yüklemeleri yapıldıktan sonra defterlerin basımı zorunlu mu acaba? 

    Elektronik defterlerinizi ve berat dosyalarınızı; üretildiği şekilde elektronik ortamda muhafaza, istendiğinde de elektronik ortamda ibraz edilmesi yükümlülüğü bulunmaktadır. Basımı zorunlu değildir.

     


    Kaynak: İSMMMO,GİB Özelge
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikNihai tüketiciye düzenlenen faturalarda T.C. kimlik numarası yazılması zorunlu mudur?
    Sonraki İçerikGrup İçi Hizmet (Intra-Group Service) Nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz