Ana Sayfa Vergi Kronik hastalığı olan meslek mensupları için mücbir sebep uygulaması sona erdi mi?

Kronik hastalığı olan meslek mensupları için mücbir sebep uygulaması sona erdi mi?

Kronik hastalığı olan meslek mensubunun sokağa çıkma yasağım resmi olarak ne zaman sona erdi?

1023
0

Kronik hastalığı olan meslek mensubunun sokağa çıkma yasağım resmi olarak ne zaman sona erdi? Benim için geçerli olan mücbir sebep mükelleflerim için de geçerli olması gerekir mi?

Kronik hastalığı olan Meslek mensubu için mücbir sebep sokağa çıkma yasağı tamamen kaldırılmadığı için sona ermemiştir. Yasak Tamamen kaldırıldığı İçişleri ve Maliye bakanlığınca ilan edilmesinden itibaren Verilmeyen beyanname ve bildirimler 15 gün içinde verilir. Vergilerde aynı sürede ödenir. Kronik hastalık dışında 65 yaş üstü olan meslek mensubu ve müşterileri için mücbir sebep 1 Haziranda sone erdi, beyannamelerin verilme süresi ve ödeme süresi 16 Haziran’da sona ermiştir.

Mücbir sebep kapsamında olan bir firmamız Şubat – 2020 dönemi form Ba-Bs formunu 518 VUK 4. maddesine göre 30.04.2020 tarihine kadar verilmesi gereken form Ba -Bs 27.07.2020 tarihine uzatılmıştır denmektedir. Bu gerekçelere istinaden Şubat- 2020 dönemi Form Ba – Bs formunu cezasız verebilir miyiz?

Şubat ba- bs formu verileme son günü 30/04/2020’dır.

2020/Mart-Nisan ve Mayıs b formları 27/07/2020 tarihine kadar verilebilir.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

65 Yaş ve Üstü Olan veya Kronik Rahatsızlığı Bulunan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Hakkında…

Mücbir sebep kapsamında olan mükellefler Ba- Bs bildirimlerini ne zaman gönderecek?

Hatırlatma! Mücbir sebep halinde sayılan mükelleflerin vergi beyanname verme süreleri hak.

Önceki İçerikŞahıs İşletmesinin Nev’i Değiştirmek Suretiyle Limited Şirkete Dönüştürülmesinde ÖTV Geçici 7 nci Madde Uygulaması
Sonraki İçerikMücbir sebep için belirlenen süreler sona erdi mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz