Ana Sayfa Hızlı Bilgi Kredili mevduat hesabı (KMH) ve kredi kartı sözleşmelerinde nelere dikkat etmeliyim?

Kredili mevduat hesabı (KMH) ve kredi kartı sözleşmelerinde nelere dikkat etmeliyim?

799
0

• KMH, sizin tarafınızdan verilecek talimata istinaden açılabilir.
• KMH ve kredi kartlarında erken ödeme/erken kapama/ara ödeme hükümleri uygulanmaz ve bu hallerde indirim yapılmaz.
• Bu ürünler vasıtasıyla satın aldığınız herhangi bir mal veya hizmet, bağlı kredi ilişkisine tabi değildir. Ürünler, yönetmeliğin temerrüt maddesine (birbiri ardına iki taksitin ödenmemesi
şartı) tabi olmadığından, sözleşmeyle belirlenen koşulların oluşması halinde takibe aktarılabilir.
• Cayma hakkı, kredi kartı veya kredili mevduat hesabına ilişkin kurulan ilk sözleşmeye uygulanır.
• Bankalar müşterilerine, yıllık üyelik ücreti ve benzeri isimlerde ücret tahsil etmedikleri bir kredi kartı türü de sunmaktadır. Kredi kartı üyelik ücreti ödemek istemiyorsanız, bankaların bu türdeki kredi kartlarından faydalanabilirsiniz.
• KMH ve kredi kartı borcunuzu ödememe veya geç ödeme durumunda, sözleşmenizde yer alan oran üzerinden gecikme faizi tahsil edilir. Size yapılacak uyarının ardından verilen sürede ödemeyi gerçekleştirmemeniz halinde, banka kredi borcunuzun tamamını talep edebilir, sonrasında yasal işlemlere başvurabilir.
• Borcunuzun ödenmemesi veya geç ödenmesi halinde, kredi notunuz olumsuz etkilenebilir.
Kredi notu, kredi başvurularında dikkate alınan önemli bir göstergedir.


Kaynak: TBB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikSağlık kabininde verilen pansuman, enjeksiyon, serum takılması ve küçük cerrahi müdahale vb. sağlık hizmetlerinde uygulanması gereken KDV oranı nedir?
Sonraki İçerikKıdem ve yıllık izin hesaplamasında kısa çalışma ve ücretsiz izinde olunan süreler dahil olur mu?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz