Ana Sayfa Muhasebe Kredi kartlı katışları hangi muhasebe hesabında izleyeceğim?

Kredi kartlı katışları hangi muhasebe hesabında izleyeceğim?

996
0

 

İnternetten sanal pos üzerinden satış yapılmakta ve sanal pos (internet) üzerinden yapılan bu satışlar, banka hesabına 2 ay bazen de 3 ay içinde gelmektedir. Söz konusu satışlar için 108 hesap mı yoksa 127 hesap mı kullanılmalıdır? Tek Düzen Muhasebe açısından uygun olur?

 

KK ile yapılan satışlar için TDHP tanımlanmış bir hesap yoktur. 108 hesap da 127 hesap da kullanılabilir. Uygulamada genellik ile 108 hesap kullanılmaktadır.

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Kredi Kartıyla yapılan satışlar banka kanalıyla tahsil edildi sayılır mı?

 

Tüketici Kredileri ve Kredi Kartı borç eğilimi ve tutarı nedir?

 

Kredi Kartı İle Satış Yapan Mükellefler Hangi Durumlarda İzaha Davet Edilir?

 

 

Önceki İçerikBağımsız Denetime Tabi  Şirketlerin Belirlenmesine Dair Bakanlar  Kurulu Kararına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında KGK Kararı – 14.02.2019
Sonraki İçerikBağımsız Denetime Tabi Şirketlerin Belirlenmesine Dair Bakanlar Kurulu Kararı (Yeni Karar) Karşılaştırma Tablosu (2018/11597 Sayılı)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz