Ana Sayfa Çalışma Hayatı Kredi kartı ile yapılan mal ve hizmet teslimlerinde banka tarafından alınan komisyon...

Kredi kartı ile yapılan mal ve hizmet teslimlerinde banka tarafından alınan komisyon tutarları düzenlenen faturaya eklenip KDV hesaplanır mı?

3007
0
Kredi kartı ile yapılan mal ve hizmet teslimlerinde banka tarafından alınan komisyon tutarları düzenlenen faturaya eklenip KDV hesaplanır mı?

Mükellefimiz satışlarında peşin ve kredi kartı ile yapmaktadır. Kredi kartı ile satış yaptığında komisyon hesaplanıyor. Peşin 100,00 TL+ KDV ise kredi kartı ile 110,00 TL+ KDV oluyor.
Bu aradaki 10,00 TL için KDV hesaplanacak mıdır?

Mal ve hizmet bedeli dışında alınan komisyon için fatura düzenlenir veya mevcut faturaya ilave edilerek KDV hesaplanır.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

İkinci el araç alış satışı yapanlar alış bedelinin altına fatura düzenlerse KDV hesaplamalı mıdır?

İkinci el gayrimenkul alım satımında KDV hesaplaması nasıl olacaktır?

Kredi Kartı İle Yapılan Alışverişlerde BSMV Ödenir Mi?

 

Önceki İçerikTürkiye’nin gıda ve alkolsüz içecekler ana grubu fiyat düzeyi endeksi 70 oldu – 2018
Sonraki İçerikVespasian

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz