Ana Sayfa Muhasebe Kovid testi yaptıran personelin test sonucu çıkana kadar olan süredeki çalışılmayan süredeki...

    Kovid testi yaptıran personelin test sonucu çıkana kadar olan süredeki çalışılmayan süredeki günleri için ücret ödemesi yapmalı mıyız?

    Karantinadaki kişi hastaneden rapor getirmeli mi? Sonucu negatif çıksa da karantinadaki kişi hastaneden rapor getirirse eksik gün nedenini sağlık nedenleri ile mi yazacağız?

    592
    0

    Haftanın 1 günü işe gelmeyen personelin ücretinden kesinti yaptım. İmzalı izin kâğıdı alarak, İşçinin fazla mesaisini hesaplarken 45 saat nasıl hesaplamam lazım. Sabah 8- Akşam 5 Çalışıyoruz. 1 Saat Yemek Arası günlük Yarım saat mesai veriliyor. Bu durumda haftalık 5 gün çalışmasına bakarak 5*30 Dk=2,5 Saat mesai mi vermeliyim?

    Günlük çalışma saat 9 haftada 5 gün ise toplam çalışılan gün sayısı 5-1=4 toplam çalışılan saat 45-9= 36 olup üzerinde çalışılan saatler fazla mesai hesaplanmalıdır.

    İşçi korona testi yaptırmış ve sonrasında 4 gün işe gelmemiş ve sonucu negatif çıkmıştır. Bu işçiden maaşından kesinti yapabilir miyiz ya da ücretsiz izinde gibi gösterebilir miyiz?

    Pandemi DSÖ nün kabul ettiği bir hastalık olup bu nedenle izin alan işçinin rapor getirmesi ve raporun işverence sisteme girilmesi gerekmektedir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAnonim Şirketlerin Genel Kurul Toplantıları İçin Bakanlık Temsilcisi Talebi Mersis Üzerinden Yapılabiliyor
    Sonraki İçerikAile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı: “Emeklilerimize 2 Yılda 674,5 Milyar Lira Aylık Ödemesi Gerçekleştirdik”

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz