Ana Sayfa Duyurular KOSGEB’in kredi destek programlarından yararlanan 136 bin KOBİ’nin Nisan, Mayıs ve Haziran...

KOSGEB’in kredi destek programlarından yararlanan 136 bin KOBİ’nin Nisan, Mayıs ve Haziran aylarındaki borcu ertelendi

488
0
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve KOSGEB Başkanı Cevahir Uzkurt; TOBB ve KOSGEB işbirliğinde gerçekleştirilen “KOSGEB KOBİ Destekleri Bilgilendirme Webinarı”na katıldı.​

KOBİ’lerin yoğun katılımı ile sanal ortamda yapılan toplantıda konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, içinden geçilen zorlu süreçte KOBİ’lerin yaşadığı her sıkıntıyı, Oda-Borsalar, Sektör Meclisleri, OSB’ler ve girişimciler vasıtasıyla gün be gün takip ettiklerini anlattı. Tabandan gelen sıkıntıları her akşam ilgili kurumlara ve bakanlara bizzat ilettiklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Çok şükür finansmana erişimin kolaylaştırılması, vergi ve prim ertelemesi, çalışma hayatına ilişkin düzenlemeler gibi sizlerden gelen birçok talep takibimiz sonucunda hayata geçti. KOSGEB de bu kapsamda KOSGEB destekli kredi ödemelerinin 3 ay boyunca ertelenmesini sağladı. Böylelikle KOSGEB’in kredi destek programlarından yararlanan 136 bin KOBİ’nin Nisan, Mayıs ve Haziran aylarına tekabül eden 713 milyon TL tutarında borcu ertelenmiş oldu. Yine bu süreçte KOBİ’lerimizin desteklere erişiminin kolaylaştırılması için KOSGEB desteklerine yönelik tanıtım videoları hazırlanarak yayımlanmaya başladı” diye konuştu.

KOBİ’ler ekonominin bel kemiği

KOBİ’lerin ülke ekonomisinin can damarları olduğundan bahseden TOBB Başkanı, ekonominin çarklarını döndüren en önemli segmenti KOBİ’lerin oluşturduğunu ifade etti. Hisarcıklıoğlu, TÜİK verilerine göre ülkemizde 3,5 milyon KOBİ bulunduğunu hatırlatırken, “KOBİ’ler, toplam girişim sayısının yüzde 99,8’ini, istihdamın yüzde 74’ünü, ihracatın yüzde 63’ünü, maaş ve ücretlerin yüzde 54,1’ini, cironun yüzde 62’sini oluşturuyor. İşte bu sebeplerle KOBİ’lerimiz ekonominin bel kemiğidir. Dolayısıyla KOBİ’leri geliştirmek ve büyütmek için hazırlanan politikalar da büyük önem taşıyor. Bu politikalardan en önemlisi de finansmana erişim. Bugün KOBİ’lerin finansmana erişiminde çok önemli bir görevi KOSGEB üstleniyor. KOSGEB, İcra Komitesinde temsil edildiğimiz önemli bir paydaşımızdır. Ben bu vesile ile KOSGEB’in 30. Kuruluş yıldönümü de kutluyorum” dedi.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu TOBB ve KOSGEB olarak birçok projeyi birlikte geliştirerek hayata geçirdiklerini vurgularken, KOBİ rehberliğinden, yurt dışı iş seyahatlerine, fuar katılımlarından dijitalleşme desteklerine kadar çok sayıda alanda birlikte hareket edildiğini söyledi.


Kaynak: TOBB Duyurusu
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikTır satışlarında düzenlenecek faturalarda KDV oranı nedir?
Sonraki İçerikÜrünlerini plastik poşet ile teslim edenler gekap beyannamesi verecek midir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz