Ana Sayfa Duyurular KOSGEB’in destek programlarının tamamı ile ilgili işlemler e-Devlet üzerinden yapılabiliyor

KOSGEB’in destek programlarının tamamı ile ilgili işlemler e-Devlet üzerinden yapılabiliyor

489
0

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) üyeleriyle bir araya geldi. Web seminer formatında gerçekleştirilen toplantıda konuşan KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Uzkurt, KOBİGEL – KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında dijitalleşme çağrısına çıktıklarını anımsatarak “Dijitalleşme konusunda öncelikle farkındalığın yaratılması, bir kültürün oluşması sonra da gerek üretim süreçlerinde gerekse pazarlama süreçlerinde dijitalleşmeye ilişkin birtakım projelerin üretilmesi gerekiyor.” dedi.

Sunumlar Yapıldı

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ve KOSGEB Başkanı Uzkurt’un açılış konuşmalarıyla başlayan web seminerde, KOSGEB’in ilgili daire başkanları tarafından Ar-Ge ve İnovasyon, Stratejik Ürün, TEKNOYATIRIM, KOBİGEL, İş Birliği, Yurt Dışı Pazar ve Girişimcilik destek programları hakkında sunum yapıldı. Sunumun ardından KOSGEB Başkanı Uzkurt ve ekibi, TÜRKONFED üyelerinin soruları cevaplandırdı.

Ortak Akıl Platformu

TÜRKONFED Başkanı Turan yaptığı konuşmada genişletilmiş yönetim kurulu ile ortak akıl platformu oluşturduklarını ve soruna değil çözüme odaklandıklarını belirtti. Pandeminin, üretimin önemini bir kez daha ortaya çıkardığını kaydeden Turan, KOBİ’leri yeni normale hazırlamanın herkesin ortak sorumluluğu olduğunu söyledi.

KOBİ’lerin Dijitalleşmesi

Turan, son 3 yıldır dijitalleşmeyi odaklarına aldıklarının altını çizerek “Ekonomimizin lokomotifi KOBİ’ler büyürse ülkemiz büyüyecektir. TÜRKONFED ve KOSGEB’in KOBİ’lerin dijitalleşmesi süreçlerine destek verecek bir iş birliğinin yüksek katma değer yaratacağına inanıyorum. Bu konuda teknik ekiplerimiz bir araya gelerek ortak aklı harekete geçirebilir.” dedi.

KOSGEB Başkanı Uzkurt, TÜRKONFED üyelerine seslendiği konuşmasında özetle şunları söyledi:

İŞ BİRLİĞİNE HAZIRIZ: Bizlerin devlet olarak sunduğu hizmetlerin sizler tarafından bilinmesi bu desteklerin etkin kullanılması ve ülkemize katma değer yaratması açısından önemli. Dijitalleşme konusuna değinmeniz bizleri mutlu etti. Yapılacak her türlü faaliyetlerde sizinle iş birliği yapmaya hazırız.

FARKINDALIK YARATMAK ÖNCELİKLİ : Son çıktığımız KOBİGEL çağrımızın ana teması dijitalleşmeydi. Bu konu, bundan sonra da en önemli başlıklarımızdan biri olacak. Dijitalleşme konusunda öncelikle farkındalığın yaratılması, bir kültürün oluşması sonra da gerek üretim süreçlerinde gerekse pazarlama süreçlerinde dijitalleşmeye ilişkin birtakım projelerin üretilmesi gerekiyor.

İŞLEMLER E-DEVLET ÜZERİNDEN: KOSGEB’in destek programlarının tamamı ile ilgili işlemler, e-Devlet üzerinden yapılıyor. Bütün müracaatlarını internet üzerinden alıyoruz. İkinci olarak ön ödeme sistemi getirdik. Projelerinize, programına göre değişmekle birlikte yüzde 50’ye varan oranlarda ön ödeme alabiliyorsunuz. Burada teminat konusu gündeme gelebilir. Kredi Garanti Fonu’nun (KGF) ortaklarından biriyiz. Bütün destek programlarımız için KGF devreye girebiliyor.

REVİZYON VE İTİRAZ HAKKI: Getirdiğimiz yeniliklerden biri de revizyon hakkı. Proje limitleri dahilinde revizyonları yapabilecek durumdayız. Bir diğeri de projesinin kurullardan geçmesi gerektiğini düşünen bütün paydaşlarımıza itiraz hakkı veriyoruz. Haklı gerekçeler varsa o projeyi tekrar kurula alabiliyoruz.


Kaynak: KOSGEB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikEylül ayının tamamında raporlu olan bir çalışanın Muhsgk beyanında bildirimi nasıl yapılır? 
Sonraki İçerikOkul aile birliğinde çalışan personellere ödenen ücretlerden gelir vergisi ve damga vergisi kesintisi yapılır mı? 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz