9.5 C
İstanbul
Salı, 27 Şubat 2024 11:29
Ana Sayfa Duyurular KOSGEB: Teknoloji düzeyi yüksek sektörleri öncelikli olarak destekliyoruz.

KOSGEB: Teknoloji düzeyi yüksek sektörleri öncelikli olarak destekliyoruz.

KOSGEB destekleri, desteklenen sektörler

634
0

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs Covid-19 salgını sürecinde her alanda ‘Yeni Normal’e geçişin hazırlıkları yapılırken, KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, İstanbul Sanayi Odası üyeleriyle bir araya geldi. Web seminer formatındaki toplantıda konuşan KOSGEB Başkanı Prof. Uzkurt, “Sanayi sektörünü desteklemeyi önceledik. Elbette hizmet sektörüne de yönelik desteklerimiz var. Teknoloji düzeyi yüksek sektörleri öncelikli olarak destekliyoruz. Teknoloji düzeyi yüksek yatırımlara ağırlık veriyoruz.” dedi.

Destek Programları Sunumu

İstanbul Sanayi Odası, Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, ve KOSGEB Başkanı Uzkurt’un açılış konuşmalarıyla başlayan web seminerde, KOSGEB’in ilgili daire başkanları tarafından Stratejik Ürün, Teknoyatırım, TEKMER, KOBİGEL, İş Birliği, Yurt Dışı Destek Programı, İşletme Geliştirme Programı hakkında sunum yapıldı. Sunumun ardından KOSGEB Başkanı Uzkurt ve ekibi, İSO üyelerinin sorularını cevaplandırdı.

Kesintisiz Sürmeli

Web seminerde konuşan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, son 3 ayda sağlıktan eğitime ekonomiden sosyal hayata birçok konuda olumsuzlukların deneyimlendiğini belirterek, “Alınan önlemlerin bir kısmı gevşetilmeye başlıyor. Yeni normal olarak adlandırılan bu dönemde üretimin kesintisiz ve tavizsiz sürmesi gerekiyor. Birçok krizden başarıyla çıkan güçlü üretim yapımız bu süreçte en büyük avantajımızı oluşturuyor.” dedi.

Mağduriyetleri Giderdi

Bu süreçte KOBİ’lerin güçlü şekilde desteklenmesi gerektiğini kaydeden Bahçıvan, “KOBİ’lerin en büyük destekçisi olan KOSGEB’in vizyon ve programlarını, çok önemli bir unsur olarak görüyoruz. KOSGEB salgının ilk günlerinde süratle muhtelif destekleri hayata geçirdi. Sağlık ürünlerinin TEKNOYATIRIM Destek Programı kapsamında alarak bu ürünlerin yeri üretimine destek sağladı. Geri ödemeli destekler için işletmelerimize 3 ay erteleme imkanı tanıdı. Projelere 4 ay ek süre verdi. Mağduriyetin giderilmesi katkı sağladı. KOSGEB’e teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Sanayi Odalarının Önemi

KOSGEB Başkanı Uzkurt, Türkiye genelindeki sanayi odalarının önemli bir işlev üstlendiğini belirterek, “Görev süremizde mümkün olduğu kadar odalarımızın üyelerinin görüşlerini almayı önceledik. Birçok programın kurgusuna başlamadan önce odalarımızın görüşlerini almayı çok önemsedik.” dedi.

KOSGEB’in Odağı

Göreve geldikten sonra bir yol haritası oluşturdukların anlatan Uzkurt, “Türkiye’de yaklaşık 3 milyon 800 bin KOBİ var. KOSGEB’in bir odağının olmasını istedik. Sanayi sektörünü desteklemeyi önceledik. Elbette hizmet sektörüne de yönelik desteklerimiz var. Teknoloji düzeyi yüksek sektörleri öncelikli olarak destekliyoruz. Teknoloji düzeyi yüksek yatırımlara ağırlık veriyoruz.” diye konuştu.

İşletme Değerlendirme Raporu

Uzkurt, İSO üyelerine KOSGEB’in her bir işletme için hazırladığı İşletme Değerlendirme Raporu hakkında bilgi vererek, “Onlara yol gösterecek analizleri yapabilecek durumdayız. Firma sadece kendi analizlerini görmüyor. Son 5 yıllık trendini, analiz ederken sektöründeki, bölgesindeki Türkiye genelindeki durumunu görebiliyor.” dedi.


Kaynak: KOSGEB Duyurusu 15.06.2020
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKVKK kararlarının yargı denetimi
Sonraki İçerikİstifa eden personeli işten çıkarımların yasakladığı dönemde çıkış işlemini yapabilir miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz