Ana Sayfa Mevzuat Kosgeb tarafından İşgem/Tekmer programına nasıl başvurulur?

Kosgeb tarafından İşgem/Tekmer programına nasıl başvurulur?

Kosgeb tarafından İşgem/Tekmer programına nasıl başvurulur?

963
0

İŞGEM kurucusu; il özel idaresi, belediye, organize sanayi bölgesi (OSB) yönetimi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı odalar olabilir. Kurucu olabileceklerden en az ikisi müştereken başvuru yapabilirler.

İŞGEM işletici kuruluşuna kurucu olarak başvuru yapabileceklerin yanı sıra üniversiteler, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı borsalar, Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu bağlı birlikler ve federasyonlar, ihracatçı birlikleri, bireysel katılım yatırımcıları, araştırma ve geliştirme enstitüleri/merkezleri ile girişimcilik, ar-ge, teknoloji geliştirme veya tema/temalar ile ilgili vakıf, kooperatif, dernek ve birlikler de destek süreci başladıktan sonra ortak olabilirler.

TEKMER kurucusu; üniversite, TGB yönetici şirketi, TTO, OSB yönetimi, kamu kurum/kuruluşları, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Birliğe bağlı odalar ve borsalar, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Meclise bağlı ihracatçı birlikleri, araştırma ve geliştirme enstitüleri/merkezleri ile girişimcilik, Ar-Ge, teknoloji geliştirme veya tema/temalar ile ilgili

vakıf, kooperatif, dernek ve birlikler, bireysel katılım yatırımcıları ile firmalar olabilir. Kurucular münferiden veya müştereken başvuru yapabilirler.

 TTO, OSB yönetimi, kamu kurum/kuruluşları, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Birliğe bağlı odalar ve borsalar, Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Meclise bağlı ihracatçı birlikleri, araştırma ve geliştirme enstitüleri/merkezleri ile girişimcilik, Ar-Ge, teknoloji geliştirme veya tema/temalar ile ilgili vakıf, kooperatif, dernek ve birlikler, bireysel katılım yatırımcıları ile firmalar; Üniversiteler ve/veya TGB Yönetici Şirketleri ile işbirliği içerisinde başvurmalıdır.

Üniversite ve/veya TGB yönetici şirketi ile işbirliği içerisinde yapılacak başvurularda Üniversite ve/veya TGB yönetici şirketi ile kurucular arasında program süresini kapsayan bir işbirliği sözleşmesi imzalanmalıdır. İşbirliği sözleşmesinde en az aşağıda belirtilen hususlar yer almalıdır.

  1. a) Kurucuların unvanı ve adresi
  2. b) Üniversite ve/veya TGB yönetici şirketin unvanı ve adresi
  3. c) Tarafların görev ve sorumlulukları

ç) Tarafların ayni ve nakdi katkıları

  1. d) Anlaşmazlıkların çözüm prosedürü
  2. e) Yürürlük, yürütme ve süre
  3. f) Tarafların imza yetkililerinin imzaları

Kurucu/Kurucular  e-devlet  üzerinden  başvuru  yapmak  için  İŞGEM/TEKMER

Yetkilendirme  Formu  ile  lider  kurucuyu  ve  yetki  verilen  kişi/kişileri  belirleyerek  ilgili

Başkanlık Birimine başvuru yapar.

İlgili Başkanlık Birimi, KOSGEB Veri Tabanına Kayıt Sürecine İlişkin Usul ve Esaslar çerçevesinde kurucuyu KOBİ Bilgi Sistemi üzerinden KOSGEB Veri Tabanına kaydeder ve kurucu adına yetki verilen kişi/kişilere bildirir.

Kurucu adına yetki verilen kişi/kişiler, İŞGEM/TEKMER Başvuru Formunu KOBİ Bilgi Sistemi üzerinden doldurup, eki belgeleri KOBİ Bilgi Sistemine yükleyerek başvurusunu onaylar. Başvurunun ilk onaylandığı tarih Program başvuru tarihidir.

 


Kaynak: KOSGEB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKosgeb tarafından İşgem/Tekmer programının kapsamı nedir?
Sonraki İçerikKomandit şirketin iflasında ortaklar sorumlulukları nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz