Ana Sayfa Mevzuat Kosgeb tarafından İşgem/Tekmer programına başvuru süreci nasıl değerlendirilir?

Kosgeb tarafından İşgem/Tekmer programına başvuru süreci nasıl değerlendirilir?

Kosgeb tarafından İşgem/Tekmer programına başvuru süreci nasıl değerlendirilir?

803
0

Program başvurusu ilgili Başkanlık Birimi tarafından bilgi, belge ve şekil yönünden incelenir. Uygun bulunan başvuru yerinde inceleme yapılarak ön değerlendirmeye tabi tutulur ve ön değerlendirme tarihinden itibaren en geç 30 gün içerisinde İŞGEM/TEKMER Ön Değerlendirme Raporu düzenlenir.

Ön değerlendirme sonucu başvuru kurula sevk edilebilir, reddedilebilir ya da başvurunun revize edilmesi istenebilir.

Başvuru ve eklerinde hata ve/veya eksiklik tespit edilmesi halinde eksikliklerin giderilmesi için süre belirtilerek KOBİ Bilgi Sistemi üzerinden değişikliğe açılır ve KOBİ Bilgi Sistemi üzerinden başvuru sahibine bildirim yapılır. Bu süre içerisinde gerekçeleriyle birlikte ek süre talep edilmesi halinde talep değerlendirilir ve ek süre verilebilir. Süresi içerisinde gerekli düzeltmeler yapılarak KOBİ Bilgi Sistemi üzerinden onaylanmayan başvurular ilgili Başkanlık Birimi tarafından reddedilir ve KOBİ Bilgi Sistemi üzerinden başvuru sahibine bildirilir.

Ön değerlendirme sonucu uygun bulunan başvurular en fazla 60 gün içerisinde Kurul’a sunulur.

Kurul, başvuruyu kabul edebilir, reddedebilir veya yeniden değerlendirme yapmak üzere başvuru sahibinden revizyon isteyebilir. Kurulun kabule ve redde ilişkin verdiği kararlar nihaidir.

Kurul başvurunun, kabulüne ya da reddine ilişkin değerlendirmesini İŞGEM/TEKMER Puanlama Formu ile yapar. 100 puan üzerinden yapılan değerlendirmede; kurul üyeleri tarafından verilen puanların aritmetik ortalaması alınır ve değerlendirme sonucunda en az 60 ve üzeri puan alan başvuru kabul edilir. 60 ve üzeri puan alamayan başvuru reddedilir.

Kurul değerlendirmesi sonucu revizyon istenmesi halinde, başvuru revize edilerek Kurul kararında belirtilen süre içinde KOBİ Bilgi Sistemi üzerinden onaylanır. Süresi içerisinde KOBİ Bilgi Sistemi üzerinden onaylanmayan başvurular reddedilmiş sayılır.

Kurul kararları İŞGEM/TEKMER Kurul Karar Formuna işlenir, Kurul üyelerine imzalatılarak evrak kaydına alınır. Karar evrak kaydına alınma tarihinden itibaren 15 gün içerisinde, Kurul sekretaryasını yürüten ilgili Başkanlık Birimi tarafından Uygulama Birimine ve başvuru sahibine KOBİ Bilgi Sistemi üzerinden/yazı ile bildirilir.

 

 


Kaynak: KOSGEB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikSGK işe giriş bildirgesinde 2821 sayılı kanuna göre görev kodunu doldurmamız zorunlu mudur?
Sonraki İçerikKosgeb tarafından İşgem/Tekmer ile ortak yürütülen programda İŞGEM kriterleri nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz