Ana Sayfa Mevzuat Kosgeb tarafından İşgem/Tekmer ile ortak yürütülen programda TEKMER kriterleri nelerdir?

Kosgeb tarafından İşgem/Tekmer ile ortak yürütülen programda TEKMER kriterleri nelerdir?

Kosgeb tarafından İşgem/Tekmer ile ortak yürütülen programda TEKMER kriterleri nelerdir?

1192
0

TEKMER fiziki yapısı başvuruda belirtilen faaliyetleri yerine getirebilecek nitelikte ve bağımsız bir yapıda olmalıdır. Tahsis edilecek fiziki yapı; yönetim ofisleri, girişimci ve işletmeler için ortak çalışma alanı, işlikler, etkinlik alanı, toplantı odası gibi alanlardan oluşmalıdır.

TEKMER için tahsis edilecek fiziki yapı, başvuru tarihinden itibaren en az 5 yıllığına TEKMER’e bedelsiz tahsis edilmiş veya kiralanmış olmalıdır. Kiralamanın şartları TEKMER’in gelir-gider dengesini olumsuz etkilemeyecek şekilde olmalıdır.

TEKMER fiziki yapısı en az 1.000 m2 kapalı kullanım alanına sahip olmalıdır. TEKMER’in kuruluş teması nedeniyle daha az kapalı kullanım alanının yeterli olması ve bunun Kurul tarafından uygun bulunması halinde bu şart aranmaz.

TEKMER fiziki yapısı 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kanunu çerçevesinde kurulan Teknoloji Geliştirme Bölgesi sınırları dâhilinde olmamalıdır. Ancak başvurunun desteklenme kararından sonra, fiziki yapının bulunduğu yerin TGB Bölgesi ilan edilmesi veya bölge sınırlarının değişmesi ile TEKMER’in yeni ilan edilen bölge sınırları içerisinde kalması durumunda bu fıkra hükmü aranmaz.

Çapa firmalara tahsis edilen işlik alanı, işliklerin toplam alanının en fazla %30’u

olabilir.

Girişimciye/işletmeye ar-ge veya inovasyon iş fikri/projesi süresince TEKMER’de yer tahsisi yapılır. Çapa firmalar için süre kısıtı yoktur.

TEKMER işlik doluluk oranı program başlangıç tarihinden itibaren 2 inci yılın sonunda en az %50 olmalı ve sonraki izlemelerde ilgili dönemin son günü itibariyle bu oranın altına düşmemelidir. Doluluk oranı toplam işlik alanı üzerinden hesaplanır.

TEKMER’e ait stratejik kararları (girişimci/işletme kabulü/mezuniyeti, yönetici değişikliği, personel seçimi veya değişimi vb.) almak üzere en az 3 üyeli TEKMER İcra Komitesi oluşturulur. TEKMER İcra Komitesinde ilgili Uygulama Birimi Müdürü tabii üye olup, diğer üyeler ise kurucu olarak başvurabilecek kurum/kuruluş temsilcilerinden oluşur.

TEKMER İcra Komitesi, yılda en az 2 kez toplanmalı, toplantı kayıtları muhafaza

edilmelidir.

TEKMER, finansal sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla girişimcilerinden/ işletmelerinden alınan kira ve hizmet bedelleri, proje gelirleri, işletmelerle yapılacak girişim ortaklığından elde edilecek gelirler, yerel katkılar, hibeler ve benzeri kaynaklardan gelir elde edebilir. Girişimcilere ve işletmelere yönelik destekleyici hizmetler dışında faaliyet yürütemez.

KOSGEB tarafından destek almaya hak kazanan ar-ge ve inovasyon projeleri kapsamındaki girişimcilere/işletmelere de TEKMER’de yer tahsisi yapılabilir.

TEKMER yöneticisinin en az 4 yıllık Yükseköğretim Kurumu mezunu olması ve işletme yöneticiliği/danışmanlığı konularında veya TEKMER için belirlenen tema/temalar ile ilgili alanlarda en az 5 yıllık iş tecrübesinin bulunması gerekir.

İşletici kuruluşun program süresinde bilanço kârını dağıtmayacağı; şirket/esas sözleşmesinde veya Genel Kurul/Hissedarlar Kurulu kararlarında yer almalıdır.

 


Kaynak: KOSGEB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik% 1 KDV’li alınan ticari araç için satılırken uygulanacak KDV oranı nedir?
Sonraki İçerikAnonim şirketlerde asgari kaç ortak olmalıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz