Ana Sayfa Mevzuat Kosgeb tarafından Ar – ge ve İnovasyon programını kapsamında sağlanan Kira...

Kosgeb tarafından Ar – ge ve İnovasyon programını kapsamında sağlanan Kira desteğinin içeri nedir?

Kosgeb tarafından Ar – ge ve İnovasyon programını kapsamında sağlanan Kira desteğinin içeri nedir?

870
0

Girişimci olarak proje başvurusu yapan İşletmeye ve 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu’na göre merkezi yönetim kapsamındaki kamu idareleri tarafından sağlanan ar-ge desteklerinden yararlanarak, başvuru tarihi itibariyle son 1 (bir) yıl içerisinde İşletmesini kuran girişimcilere, geri ödemesiz Kira Desteği verilir.

Kira Desteğinin üst limiti, net kira bedeli üzerinden (stopaj ve ortak giderler hariç) proje süresince, kiralanan yerin:

Teknopark sınırları içinde yer alması durumunda aylık azami 1.250 (bin iki yüz elli) TL olmak üzere toplam 30.000 (otuz bin) TL’dir.

Teknopark sınırları dışında yer alması durumunda aylık azami 1.000 (bin) TL olmak üzere toplam 24.000 (yirmi dört bin) TL’dir.

Kira Desteği, proje başvurusunun değerlendirildiği işbirliği protokolü kapsamında TEKMER bulunmaması, TEKMER’de boş işlik bulunmaması veyahut projenin içeriği gereği sağlanabilecek işlikte fiziki olarak gerçekleştirilemeyecek olması durumlarında sağlanır.

 


Kaynak: KOSGEB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKosgeb tarafından Ar – ge ve İnovasyon programını kapsamında sağlanan İşlik desteğinin içeri nedir?
Sonraki İçerikFirma sahibi kendisini iş yerinde 4a sigortalı olarak gösterebilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz