Ana Sayfa Duyurular KOSGEB: Her OSB’ye Teknoloji Geliştirme Merkezi Kurmak İstiyoruz

KOSGEB: Her OSB’ye Teknoloji Geliştirme Merkezi Kurmak İstiyoruz

447
0

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) yöneticileriyle bir araya geldi. Web seminer formatında gerçekleştirilen “KOSGEB Destekleri Bilgilendirme Toplantısı”nda konuşan KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Uzkurt, yeni bir Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) modeli kurguladıklarını ve 33 müracaat aldıklarını belirterek, “Her OSB’ye TEKMER kurmak istiyoruz.” dedi.

Sunumlar Yapıldı

OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü ve KOSGEB Başkanı Uzkurt’un açılış konuşmalarıyla başlayan web seminerde, KOSGEB’in ilgili daire başkanları tarafından TEKMER, Stratejik Ürün, TEKNOYATIRIM, KOBİGEL, İş Birliği ve Yurt Dışı Pazar ve İşletme Geliştirme Destek Programları hakkında sunum yapıldı. Sunumun ardından KOSGEB Başkanı Uzkurt ve ekibi, OSBÜK yöneticilerinin soruları cevaplandırdı.

Tünelde Yolculuk

OSBÜK Başkanı Kütükcü, yaptığı konuşmada OSBÜK’e bağlı 341 OSB bulunduğunu belirterek, pandemi süreci ile ilgili olarak “Henüz sonunu görmediğimiz tünelde yolculuk ediyoruz. İşletmelerimizi bu tünelden salimen çıkarmak için KOSGEB, OSBÜK gibi kurumların yeni iş birlikleri geliştirmesi çok daha önemli hale geldi.” dedi.

Destek Sizden Üretim Bizden

KOBİ deyince akla KOSGEB’in geldiğini ifade eden Kütükcü, “Pandemi döneminde 136 bin KOBİ’nin KOSGEB’e olan 713 milyon TL borcunu ertelediniz. Projelere 4 ek süre tanıdınız. Korucuyu sağlık ürünlerin yerli üretimine destek verdiniz. KOSGEB’in işletmelerimize verdikleri destekler, Türkiye’nin sanayi üretimine güç verdi. Destek sizden üretim bizden.” diye konuştu.

KOSGEB Başkanı Uzkurt, web seminerde yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

PAYDAŞLARIN GÖRÜŞÜ ÖNEMLİ: Bizim gibi kurumlar sizin gibi bu ülkenin temel dinamiği olan sanayicilerin sorunlarını gidermek için kurulmuştur. Ne yaparsak sizler için yapıyoruz. Bizim operasyonlarımızın ne şekilde olacağını sizlerin şekillendirmesini önemsiyoruz. Bütün yaptığımız işlerde paydaşlarımızın görüşünü birinci plana aldık. OSB’ler bizim için en temel paydaşlardan bir tanesi. Sizlerden gelecek talepler bizim için çok kıymetli.

KOSGEB TEMSİLCİLİKLERİ KURULACAK: Yeni bir Teknoloji Geliştirme Merkezi (TEKMER) modeli kurguladık, yeni yürürlüğe koyduk. Şu an 33 müracaatımız var. Biz istedik ki; bu tür yerleri üniversitelerin kampüslerine hapsetmekten ziyade ki oralarda Teknoloji Geliştirme Bölgeleri var, çok daha çabuk kurulabilen, kamunun yönetmediği yapılar olsun. Her OSB’ye TEKMER kurmak istiyoruz. Buralarda yazılacak başarı hikayelerinin önünü açmak istiyoruz. Her türlü firma, start-up TEKMER’lere gelebilecek. Yönetimi KOSGEB’de olmayacak. Buralara KOSGEB temsilcilikler kurabileceğiz. 3 milyon 800 bine kadar bir destek de vereceğiz.

KURUMSAL YAPILAR: Burayı yöneten şirketlerin fon kurmasını, buraları daha kurumsal yapılar haline getirmek istiyoruz. Her yönüyle devletin de elinden tuttuğu, KOBİ’lerin dış pazarlara açılmasını sağlayan bir yapı olarak kurulmasını arzu ediyoruz.

TEKNOLOJİK ÜRETİM: TEKMER’leri OSB’lerde nasıl kurabiliriz bu öncelikli konularımızdan biri ama özellikle son dönemde KOSGEB olarak daha çok yatırıma ve teknolojik üretime dönük destek programları açıkladık. Bugün KOSGEB’de işletme başına 5-10 milyon TL’leri konuşuyor hale geldik. Kamunun kaynakları, en fazla katma değer üreten, ithal ikamesi sağlayan, teknoloji düzeyi yüksek, istihdamı artıracak kıymetli projelere vermek istiyoruz.


Kaynak: KOSGEB Duyurusu
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikEngellilere (engelli) ait özel tertibatlı araçlarda motorlu taşıt vergisi var mı?
Sonraki İçerikÖzel öğrenci yurtları KDV indiriminden faydalanabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz