Ana Sayfa Mevzuat Kosgeb endüstriyel uygulama programı personel gideri desteğinin içeriği nedir?

Kosgeb endüstriyel uygulama programı personel gideri desteğinin içeriği nedir?

Kosgeb endüstriyel uygulama programı personel gideri desteğinin içeriği nedir?

550
0

Personel giderleri desteği kapsamında geri ödemesiz olarak verilecek desteğin üst limiti, program başlangıç tarihinden itibaren yıllık 200.000 TL olmak üzere toplam 1.000.000 TL’dir.

Personel gideri desteği İŞGEM/TEKMER yöneticisi, teknik personel, uzman personel ile temizlik ve güvenlik personeli için sağlanır. İŞGEM/TEKMER yöneticisi, teknik personel ve uzman personel tam zamanlı olarak çalışmalıdır.

Teknik personel ortak kullanıma yönelik makine-teçhizat ve yazılımı kullanması/kullandırması, uzman personel ise İŞGEM/TEKMER bünyesindeki girişimcilere/işletmelere eğitim vermesi/danışmanlık yapması amacıyla desteklenir. Teknik personel en az ön lisans mezunu, uzman personel ise en az lisans mezunu olmalıdır.

Destek talep edilen personelin; sayısına, niteliğine ve destek süresine Kurul karar verir.

Personel giderleri desteğinin aylık üst limiti; İŞGEM/TEKMER yöneticisi için brüt asgari ücretin 3 katı, uzman ve teknik personel için brüt asgari ücretin 2 katı ve temizlik ve güvenlik personeli için brüt asgari ücrettir. Üst limit hesabında dikkate alınacak brüt asgari ücret tutarı, ücret bordrosunun ait olduğu ayda geçerli brüt asgari ücrettir.

Destek, istihdam edilecek her bir personel için net ücret üzerinden hesaplanır ve destek hesaplamasında asgari geçim indirimi, ikramiye, prim, fazla mesai ve benzeri ek ödemeler net ücrete dâhil edilmez.

Uygulama Birimi tarafından işletici kuruluş ve personeline ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumu ve/veya Yükseköğretim Kurulu sorgulamaları, ilgili kurumlarla yapılan protokoller kapsamında KOSGEB Veri Tabanından yapılır.

 


Kaynak: KOSGEB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKosgeb tarafından desteklenen endüstriyel uygulama programı kapsamındaki mobilya ve donanım desteğinin içeriği nedir?
Sonraki İçerikEuro Bölgesi’ndeki işsizlik oranı % 7.5’e düştü

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz