Ana Sayfa Vergi KOSGEB destekleri KDV beyannamesinde beyan edilir mi?

KOSGEB destekleri KDV beyannamesinde beyan edilir mi?

KOSGEB destekleri KDV beyannamesinde beyan edilir mi?

1968
0

Kosgeb teşviki olarak mükellefime 210.000 TL makine desteği geldi. Bu rakamı KDV beyannamesi kümülatifte belirtecek miyim?

Alınan destek 102(B) 602(A) KDV tabi olmayan işlem Kümülatif rakamda yer almaz.

Bu bir satış hasılatı değildir.

Bir mükellefimiz tente alım satımı yapıyor. Hazır alıp karını koyup satıyor. Yatırım teşviki olan bir firmaya KDV hesaplamadan fatura düzenleyecek. Biz bu tenteyi aldığımız firmaya yatırım teşvikli kişiye bu mali satacağız diye bildirsek onlardan da bu tenteleri KDV ödemeden alabilir miyiz?

KDVK 13/d maddesine göre; Yatırım Teşvik Belgesi sahibi mükelleflere belge kapsamındaki makina ve teçhizat teslimleri için KDV istisnası uygulanmaz. KDV’den istisnalar için KDVK’nun 11-12-13-14-15-16- ve 17. maddeleri inceleyiniz. Bu maddeler dışında istisna uygulanmaz.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik2020 yılında geçmiş yıllara ait karlar dağıtılırsa yıl sonunda kurumlar vergisi beyannamesinde bu rakamları göstermeli miyiz?
Sonraki İçerikFirmalar aktiflerine kaydettikleri arsanın KDV’sini indirim konusu yapabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz