Ana Sayfa Mevzuat Kosgeb desteklenen Ar – ge ve İnovasyon programının hedefi, başvurusu ve değerlendirme...

Kosgeb desteklenen Ar – ge ve İnovasyon programının hedefi, başvurusu ve değerlendirme süreci nedir?

Kosgeb desteklenen Ar – ge ve İnovasyon programının hedefi, başvurusu ve değerlendirme süreci nedir?

609
0
  • Ar-Ge ve İnovasyon Programından araştırma- geliştirme ve inovasyon konularında projesi olan İşletmeler/girişimciler yararlanabilir. Bu Program ile, İşletmelerin/girişimcilerin; yeni bir ürün/süreç/hizmet üretilmesi, mevcut bir ürün/süreç/hizmet geliştirilmesi, iyileştirilmesi, ürün kalitesi veya standardının yükseltilmesi veya maliyet düşürücü nitelikte yeni tekniklerin, yeni üretim teknolojilerinin geliştirilmesi vb. konulardaki ar-ge ve inovasyon niteliği taşıyan projelerine destek sağlanır.
  • Ar-Ge ve İnovasyon Programından yararlanmak isteyen İşletme/girişimci, Ar-Ge ve İnovasyon Programı Proje Başvuru Formunu KOBİ Bilgi Sistemi üzerinden doldurup, eki belgeleri KOBİ Bilgi Sistemine yükler ve başvurusunu onaylar. 24_25_26
  • Uygulama Birimine ilk defa başvuruda bulunan her İşletme için “Başvuru ve Uygulama Dosyası” açılır ve İşletme ile ilgili KOBİ Bilgi Sistemi üzerinden alınamayan her türlü belge bu dosyada muhafaza edilir. Bu dosyanın açılmasından sonra, İşletmeden alınmış belgelerden dosyada güncel olanlar tekrar istenmez.
  • Proje başvurusu, İşletmeden/Girişimciden sorumlu personel tarafından İşletmenin KOBİ Bilgi Beyannamesi, mevzuata uygunluk, bilgi, belge, şekil yönünden incelenerek ekte yer alan Ar-Ge ve İnovasyon Programı Proje Ön Değerlendirme Formu hazırlanır.
  • Proje ve eklerinde eksiklik tespit edilmesi halinde başvuru sahibine bildirilir. Başvurular KOBİ Bilgi Sistemi üzerinden değişikliğe açılır.
  • Ön değerlendirme sonucunda uygun bulunan proje, Kurul Toplantı Gündemine dahil edilerek değerlendirilmek üzere Kurul’a sunulur.
  • Proje başvuru sahibi, projesini sunmak üzere Kurul’a davet edilir.
  • Kurul ve projeye görüş veren öğretim elemanları tarafından:

-Proje sahibinin/girişimcinin ve projede çalışacak personelinin yeterliliği -Projenin

ar-ge/inovasyon yönü

-Projenin pazar araştırması ve ticarileşebilirliği

-Projenin sağlayacağı katma değer

-Proje bütçesi, iş zaman/destek kullanım planı vb.

-OECD tarafından hazırlanan Oslo ve Frascati Kılavuzları dikkate alınarak değerlendirme yapılır.

  • Kurul, projeyi kabul edebilir, reddedebilir, proje konusu ile ilgili üniversite öğretim elemanından görüş talep edebilir veya yeniden değerlendirme yapmak üzere başvuru sahibinden revizyon isteyebilir. Kurul Kararında projeye ilişkin ret veya revizyon gerekçeleri belirtilir.

Kurul projenin, kabulüne ya da reddine ilişkin değerlendirmesini ekte yer alan Ar-Ge ve İnovasyon Programı Kurul Proje Değerlendirme Formu ile yapar. Projenin kabul edilebilmesi

  • için 100 (yüz) puan üzerinden yapılan değerlendirmede; projeye en az 3 (üç) Kurul üyesi tarafından 60 (altmış) ve üzeri puan verilmiş olması ve ayrıca verilen puanların ortalamasının da 60 (altmış) ve üzeri olması gerekir. 60 (altmış) ve üzeri puan alamayan projeler reddedilir.
  • Kurul değerlendirmesi sonucu, revizyon istenmesi halinde, İşletme/girişimci tarafından Ar-Ge ve İnovasyon Programı Proje Başvuru Formu KOBİ Bilgi Sistemi üzerinden revize edilerek Kurul kararında belirtilen süre içinde Uygulama Birimine iletilir. Kurul tarafından belirtilen sürede istenen revizyonları yapmayan İşletmelerin/girişimcilerin başvurusu reddedilmiş sayılır.
  • Kurulun redde ilişkin kararının başvuru sahibine bildirilme yazısında; öğrenme tarihinden itibaren 15 (on beş) gün içinde 1 (bir) defaya mahsus olmak üzere karara gerekçeleriyle birlikte itiraz edebileceğine de yer verilir.
  • Kurul kararları, Ar-Ge ve İnovasyon Programı Kurul Karar Formuna işlenir, Kurul üyelerine imzalatılır, evrak kaydına alınır ve İşletmeye/girişimciye 15 (on beş) gün içerisinde KOBİ Bilgi Sistemi üzerinden bildirilir.
  • Kurul tarafından projenin desteklenmesine karar verilmesi halinde, başvuru sahibinden KOBİ Bilgi Sistem üzerinden Taahhütnamenin onaylanması istenir. Taahhütnamenin onaylanma süresi, karar bildirim tarihinden itibaren başvuru sahibinin İşletme olması halinde 30 (otuz) gün, Girişimci olması halinde ise 60 (altmış) gündür. İşletmenin/Girişimcinin Taahhütnameyi onaylamak için ek süre talep etmesi halinde bir kereye mahsus 30 (otuz) gün ek süre verilir. Ek süre talebi en geç Taahhütnameyi onaylama süresinin bitimini müteakip (on beş) gün içinde yapılmalıdır. Süresi içerisinde Taahhütnameyi onaylamayan İşletmenin/Girişimcinin projesi reddedilmiş sayılır.

 


Kaynak: KOSGEB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKosgeb tarafından araştırma, geliştirme, İnovasyon ve endüstriyel uygulamaları destekleyici programlarından yararlanma koşulları nelerdir?
Sonraki İçerikOrtakların şirketten alacağını ödenmemiş sermayeye nasıl mahsup edebiliriz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz