Ana Sayfa Ekonomi KOSGEB’ den KOBİ’ lere Acil Kredi Faiz Desteği

    KOSGEB’ den KOBİ’ lere Acil Kredi Faiz Desteği

    1599
    0

    KOSGEB 09 Eylül 2016 tarihli kararına göre;
    Terör Olaylarından ve Afetlerden Olumsuz Etkilenen KOBİ’lerin Üst Limit 100 bin TL’ye Kadar Kullanabilecekleri Faiz – Kar Payının Tamamını KOSGEB Karşılıyor!

    earthquake-1665878

    Ülkemizde, başta Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri olmak üzere terör olaylarından ve diğer doğal afetlerden (sel, su baskını, zelzele, büyük kuraklık, anormal şiddette fırtına) olumsuz etkilenen bütün KOBİ’lere KOSGEB aracılığı ile 100 bin TL’ye kadar faizsiz kredi verilecek.

    Yayın için;
    Başlangıç Tarihi   : 9 Eylül 2016 Cuma
    Bitiş Tarihi           : 
    31 Aralık 2016 Cumartesi

    Kimler Yararlanacak;

    • 2015 tarihinden itibaren ülkemizde yaşanan doğal afetler (sel, su baskını, zelzele, büyük kuraklık, anormal şiddette fırtına) genel grev, yangın, halk hareketleri, terör vb. durumlardan etkilenen ve bu durumunu ilgili resmi makamlardan belgeleyen,
    • KOSGEB Veri Tabanına güncel kaydı olan,
    • İmalat sanayiinde faaliyette bulunan işletmeler ile Organize Sanayi Bölgelerinde faaliyette bulunan tüm sektörlerdeki işletmeler bu destekten yararlanabileceklerdir.

    Yedi Banka İle KOSGEB İşbirliği yapılmış olup, bu bankalar aracılığı ile kredi kullanılabilecektir:

    • Akbank T.A.Ş.money-dd
    • Denizbank A.Ş.
    • Şekerbank T.A.Ş.
    • Garanti Bankası A.Ş.
    • Halk Bankası A.Ş.
    • Vakıflar Bankası T.A.O.
    • Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.

    Program kapsamında KOBİ’lerimizin; üst limiti 100.000.-TL, ilk 12 ayı ödemesiz, geri kalanı 3 ayda bir eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 ay vadeli olarak kullanabilecekleri kredilerin faiz/kâr payının tamamı KOSGEB tarafından karşılanacaktır.

    Teminat sorunu yaşayabilecek işletmelere yönelik olarak Kredi Garanti Fonu A.Ş. de protokole taraf olmuştur.

    Programın kapanış tarihi 31.12.2016’dır.

    Kaynak: KOSGEB

    Tarih: 24 Aralık 2016

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikSSK Tavanı Arttı – Artık İşveren Daha Fazla SSK Primi Ödeyecek…
    Sonraki İçerikBireysel Emeklilik Sistemine Otomatik Katılım 01 Ocak 2017 Başlıyor!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz