Ana Sayfa Çalışma Hayatı Korana virüs temaslı olup sağlık raporu olmayan personele ücret ödemesi yapmalı mıyız?

    Korana virüs temaslı olup sağlık raporu olmayan personele ücret ödemesi yapmalı mıyız?

    Coronavirüs testi pozitif çıkan ancak sağlık raporu olmayan çalışanların ücretlerini işveren ödemek zorunda mıdır?

    368
    0

    Temaslı olan bir çalışanımız var. Şu an izolasyon sürecinde evde. Fakat bir raporu bulunmamaktadır. Bu durumda ücret ödemesini yapmalı mıyım? 

    Yeni düzenlemeye göre Kişinin raporu yok ise işine devam etmesi gerekir. 

    Sağlık Bakanlığı “Temaslı Takibi, Salgın Yönetimi, Evde Hasta İzlemi ve Filyasyon” rehberini güncelledi. Buna göre, en az iki doz aşısını yaptırmış veya son 6 ay içerisinde Kovid-19 geçirmiş kişiler, pozitif biriyle temas ettiğinde, HES kodu riskli görünmeyecek ancak Vaka Takip Modülü’ne temaslı olarak kaydedilecek. 

    Bu kişiler maske kullanımı, sosyal mesafe, hijyen gibi koruyucu önlemlere uyarak ve kendi semptomlarını da takip ederek günlük yaşamına devam edebilecek. 

    Herhangi bir semptom gelişmesi durumunda ise aynı gün sağlık kurumuna başvurarak PCR testi yaptıracak. 

    Semptom gelişmezse temasının 5’inci gününde PCR testi yaptırma zorunluluğu olacak. 

    PCR testi yaptırmazsa 6’ncı gün HES kodu riskli hale gelecek ve kişi karantinaya alınacak denilmektedir. Bu prosedür işe devamsızlık gerektirmiyor. Eğer test pozitif çıkarsa karantina başlatılıyor. Kişinin rızası alınarak ya ücretsiz izinli ya da mazeret izinli bildirilebilir.


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMahkeme kararına istinaden ihtirazi kayıtla verilen beyannameye ilişkin kurum stopaj vergi iadesinin hangi dönemin geliri olarak dikkate alınacağı
    Sonraki İçerikFaaliyet konusu gayrimenkul alım satımı olan şirketler yeniden değerleme yapabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz