Ana Sayfa Muhasebe Kooperatiflere ait gayrimenkulleri kiralanırsa Stopaj ödemesi yapılacak mı?

    Kooperatiflere ait gayrimenkulleri kiralanırsa Stopaj ödemesi yapılacak mı?

    Kooperatif mülklerinin üzerinden kira stopajı yapılır mı?

    524
    0

    Kooperatiflere ait taşınmazların kiralanması karşılığında yapılan kira ödemelerinden stopaj kesintisi yapılacak mı?

    Kurumlar Vergisi Kanununun 15 inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi uyarınca, kooperatiflere ait taşınmazların kiralanması karşılığında bunlara yapılan kira ödemeleri üzerinden vergi kesintisi yapılacaktır.

    1/1/2007 tarihinden itibaren 2006/11447 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı uyarınca kooperatiflere ait taşınmazların kiralanması karşılığında bunlara yapılan kira ödemeleri üzerinden %20 oranında vergi kesintisi yapılacaktır. (31.7.2020-31.12.2020 arasında geçici süreyle %10)

    Söz konusu kira ödemeleri üzerinden yapılacak vergi kesintisinde, kooperatifin türü, mükellef veya muaf olup olmamasının bir önemi bulunmamaktadır.

     


    Kaynak: 1 Ser No.lu kurumlar vergisi genel tebliği
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKonsorsiyum şeklindeki yapılanmalar yıllara sari inşaat işlerinde stopaj yapacak mı?
    Sonraki İçerikDernek veya vakıflara ait taşınmazların kiralanması karşılığında yapılan kira ödemeleri

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz