Ana Sayfa Mevzuat Kooperatife ortak olabilmek için aranan şartların serbestçe belirlenebilmesi mümkün müdür?

Kooperatife ortak olabilmek için aranan şartların serbestçe belirlenebilmesi mümkün müdür?

634
0
Kooperatife ortak olabilmek için aranan şartların serbestçe belirlenebilmesi mümkün müdür?

Bakanlıkça hazırlanarak yürürlüğe konulmuş olan örnek ana sözleşmelerde kooperatif ortaklığı için aranacak şartlar belirlenmiştir. Örnek ana sözleşmesi bulunan kooperatif türlerinden farklı kooperatifler için ortaklık şartları bakımından belirli koşullar dışında standart şartlar aranmamaktadır.

Ancak, kooperatifin tür ve amacıyla uyumlu olacak şekilde ortaklık şartlarının düzenlenmesi gerekmektedir.

 

 

 


Kaynak: Ticaret Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Sanayi Sitesi Yapı Kooperatiflerinin Kredi Kullanımına İlişkin Yönetmelik

Kooperatiflerden kiralanan iş yerlerinde stopaj var mıdır?

Kooperatif Veya Kooperatif Birliklerinin Veya Kooperatif Merkez Birliklerinin Yönetim Kontrolüne Sahip Olduğu Anonim Ortaklıklara İlişkin Esaslara Dair Tebliğ (Iı-16.2)’De Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ (Iı-16.2.B)

 

Önceki İçerikGaranti Bankasının unvanı değişiyor
Sonraki İçerikYabancı Uyruklu Çalışanların Eksik Gün Bildirim Nedenleri Hakkında SGK Duyurusu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz