Ana Sayfa Vergi Konya’da bulunan şubemiz için Konya’da muhtasar ve SGK beyannamesi vermeli miyiz?

Konya’da bulunan şubemiz için Konya’da muhtasar ve SGK beyannamesi vermeli miyiz?

589
0

Bilindiği üzere muhtasar ve prim hizmet beyannamesi verilme süresi 2 ay ertelenmiştir. Bu nedenle verilmesi gereken şubat dönemi muhtasar beyannameleri BDP sisteminde hangisi seçilerek verilecektir?

Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi ile sadece vergi kesintilerine ilişkin bilgiler beyan edilecektir. (MUHSGK kod 1003A)

Sigortalılara ait aylık prim ve hizmet bilgileri ise Sosyal Güvenlik Kurumuna Aylık Prim ve Hizmet Belgesi ile bildirilecektir.

 


Merkezi İstanbul’da olan şirketin pilot illerden olan Konya’ da Sgk dosyayı var. Konya’daki şantiyenin Sgk bildirimini Muhaphb ile yapıp merkezi de ayrı olarak muhtasar ile mi beyan edeceğiz?

Eğer ücretler merkezden ödeniyor ise farklı olması gerekmektedir. Konya’daki şantiyenin ücret ödemeleri Konya’dan yapılıyor ise bağlı bulunduğu Konya’daki vergi dairesinden muhaphb kapsamında işlemi yapılmalıdır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİşçi hangi hallerde tazminatını alıp işten çıkabilir?
Sonraki İçerikÇin’den mal temin edemeyenler, Türk şirketlerine yöneldi!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz