Ana Sayfa İstatistik Konut Fiyatlarında En Çok Artış Bursa’da Gerçekleşti!!!

    Konut Fiyatlarında En Çok Artış Bursa’da Gerçekleşti!!!

    1387
    0

    Türkiye İş Bankası’nın desteğiyle hazırlanan REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi ve REIDIN Emlak Endeksi verilerine göre 2017 yılı Eylül ayında konut fiyatlarının en fazla yükseldiği kent %2,07 ile Bursa, en çok azaldığı kent ise %1,48 ile Osmaniye oldu.

    REIDIN Emlak Endeksi’ne göre, konut fiyatları 2017 yılı Eylül ayında 207 yılı Ağustos ayına %0,79 artarken, konut fiyatlarının en fazla yükseldiği kent Bursa oldu.

    2017 yılı Eylül ayında İstanbul Asya Yakası’nda yer alan markalı konut projelerinde %0,27, İstanbul Avrupa Yakası’nda yer  alan markalı konut projelerinde %0,40 fiyat artışı oldu. Endeksin başlangıç dönemine göre ise Asya Yakası’ndaki projeler, Avrupa Yakası’na kıyasla 11,6 puan fazla artış gösterdi.

    2017 yılı Eylül ayında yeni konut satışlarında peşinat kullanım oranı 2017 yılı Ağustosa göre 1 puan artarak %23, senet kullanım oranı da 7 puan gerileyerek %37 olarak gerçekleşti. Banka kredisi kullanım oranı ise 8 puan artarak %40’a çıktı. 2017 yılın Eylül ayında satışı gerçekleştirilen konutların %30’u bitmiş, %70’i ise bitmemiş konut stoklarından oluştu.

    151 METREKARE ÜZERİNDEKİ KONUTLARIN VE 4+1 VE SATIŞINDA AZALIŞ OLDU.
    2017 yılı Ağustos ayına göre 1+1 konut tipi satışının %0,06 arttığı Eylül ayında, 2+1 konut tipinde %0,45, 3+1 konut tipinde %0,50 artış, 4+1 konut tipinde ise %0,13 azalma yaşandı.

    Tanınmış inşaat firmalarının markalı konut projelerinde gerçekleştirilen satışların %3’lük kısmı yabancı yatırımcılara yapıldı. Genellikle tercih edilenler ise ağırlıklı olarak 3+1 özellikteki konutlar öne çıktı.

    Kaynak: REIDIN Emlak Endeksi – Fortune Türkiye

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikYeminli Mali Müşavirlik Sınavı Kimler Tarafından, Nasıl Yapılır?
    Sonraki İçerikDünyanın En Değerli Markalarını Biliyor musunuz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz