Ana Sayfa Vergi Konsolosluğa verdiğimiz gayrimenkulumüz için GMSİ beyannamesi vermeli miyiz?

    Konsolosluğa verdiğimiz gayrimenkulumüz için GMSİ beyannamesi vermeli miyiz?

    1 yıl peşin ödenen kiralarda stopaj oranı indirimli olur mu? Sonraki senenin kirası peşin ödenirse indirimli stopaj oranından yararlanabilir miyiz? Türkiye’deki Yabancı ülke konsolosuna ev kiraladık GMSİ beyanı verecek miyiz?

    640
    0

    Türkmenistan konsolosuna evimizi kiraladığımızda mal sahibi için vergi durumu ne olur?

    Farklı bir durum yok. Gayrimenkul kime kiraya verilirse verilsin; Elde edilen kira geliri GMSİ olarak beyan edilmelidir.

    İş yeri kira stopaj oranının %10’a çekilmesi konusunda bu süre zarfında 6 aylık, 1 yıllık gibi 2021 yılına denk gelen peşin kira ödemelerinde de %10 oranını baz alabiliyor muyuz?

    Kira ödemesinin yapıldığı tarihteki GV stopaj oranı ne ise bu oran uygulanır.

    Kira süresinin 2021 veya sonraki yıllara taşmasının önemi yoktur.

    Önemli olan ödeme tarihindeki orandır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikKıdem tazminatında zaman aşımı süresi nedir?
    Sonraki İçerikMerkez adresinin bulunduğu il içerisinde personellerimize harcırah ödemesi yapabilir miyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz