Ana Sayfa Vergi Konsinye İhracat da İhracat E-Faturası Kapsamında mıdır?

    Konsinye İhracat da İhracat E-Faturası Kapsamında mıdır?

    1678
    0

    1- KONSİNYE İHRACAT DA İHRACAT E-FATURASI KAPSAMINDA MIDIR?
    Konsinye ihracat türü işleyişi açısından farklı özellikler göstermektedir. Bu nedenle konsinye ihracat yapan e-fatura kullanıcılar e-arşiv kullanıcısı ise e-arşiv fatura olarak değilse kağıt fatura olarak belge düzenlemeye devam edecektir.

    2- YURTDIŞINA DÜZENLENEN HİZMET FATURALARI DA İHRACAT E-FATURASI ŞEKLİNDE Mİ DÜZENLENMELİDİR?
    E-Fatura kayıtlı kullanıcılarının düzenleyeceği ihracat faturalarının e-fatura olarak düzenlenmesi zorunluluğu sadece mal ihracında söz konusudur. Hizmet ihracı bu kapsamda olmayıp eskisi gibi gönderici e-arşiv kullanıcısı ise e-arşiv fatura değilse kâğıt fatura olarak düzenlemeye devam edecektir.

    Kaynak: Gelir İdaresi Başkanlığı

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikTürkiye Sınırlarına Girişi Olmayan Transit Ticaret Kapsamındaki Satışlar İhracat E-Faturası Olarak Düzenlenmeli midir?
    Sonraki İçerik2016 Yılı Türkiye’nin En Büyük Şirketleri Açıklandı!!!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz