Ana Sayfa Muhasebe Konkordato ilan etmiş şirketlere haciz işlemi yapılabilir mi?

Konkordato ilan etmiş şirketlere haciz işlemi yapılabilir mi?

1342
0

(A) şirketi konkordato ilan etmiş bu şirket daha önce müşterisi (B) ‘den çek almış ve (A) şirketi bunu teminata kullanmıştır. Bu çeki olan (B) şirketi bunu ödeyememiş çek yazılmıştır. Bu durumda banka çeki ciro eden (A) firmasına  konkordato kararı yüzünden herhangi bir işlem yapamamaktadır. Banka çeki keşide eden  (B) firmasına direk olarak haciz işlemi başlatabilir mi?
(29.11.2018)

Konu TTK nın uygulaması dahilinde olmayıp tamamen konkordato ile ilgilidir. Konkordato yöneticisine başvuru yapılarak işlemler yapılabileceği, konkordato sürecinde haczin uygulanamayacağı değerlendirilmektedir.


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


İşverenin Konkordato İlan Etmesi Halinde İşçilerin Ücretleri Nasıl Ödenir?

Borca Batık A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Ne Yapmalıdır?

İşverenin Konkordato İlan Etmesi Halinde İşçilerin Ücretleri Nasıl Ödenir?

 

Önceki İçerikCumhurbaşkanlığı kararı ile 2018 yılında %1 kdv ile alınan ticari araçların 2019 yılında satılması durumunda kdv oranı nedir?
Sonraki İçerikEski tarihte kurulmuş ve sermaye ödeme tarihi tespit edilemeyen şirketin özkaynak tespit raporu nasıl yazılır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz