Ana Sayfa Muhasebe Konkordato ilan eden firmadan olan alacağımıza karşılık ayırıp gider yazabilir miyiz?

Konkordato ilan eden firmadan olan alacağımıza karşılık ayırıp gider yazabilir miyiz?

1026
0

Konkordato ile ilgili yeni yayınlanan GİB sirkülerinde anlaşıldığına göre konkordato ilan eden firmalardan olan alacaklar için artık şüpheli alacak işlemi belirli şartlarda yapılabiliyor. Daha önce böyle bir uygulama olmadığı için bu durumdaki alacaklarımız için (2018 yılı alacakları) Şüpheli alacak ayırmadık. VUK dönemsellik gereği şüpheli alacağın ilgili yıl yapılması gerekiyor?

 

Sirkülerin son bölümünde; 4. Diğer Hususlar: (3) 213 sayılı Kanun uygulamasında, şüpheli hale gelen alacak için bu dönemde karşılık ayrılması gerekmekte olup, ilgili olduğu hesap döneminde ayrılmayan karşılığın sonraki hesap dönemlerinde dikkate alınması mümkün bulunmamaktadır. Ancak; Bizim yorumuz 2018/4. dönem Geçici vergi beyan süresi henüz geçmemiştir. Sirkülerdeki şartlara göre Karşılık ayrılabileceği yöndedir.

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Konkordato Müessesesinin Şüpheli Alacak Karşılığı Uygulaması Karşısındaki Durumuna İlişkin Sirküler Yayınlandı.

 

 

 

Konkordato ilan eden firmadaki alacağımızı gider olarak kayıt edebilir miyim?

 

 

 

 

Konkordato Talebine Eklenecek Belgeler Hakkında Yönetmeliğe İlişkin Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı (30.01.2019 tarih ve 30671 sayılı Resmi Gazete’de Yayımlanan)

 

Önceki İçerikTürkiye’ye en çok yatırım yapan ülkeler belli oldu
Sonraki İçerikOrduevlerine yapılan satışlar için KDV istisnası var mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz