Ana Sayfa Vergi Konaklama tesislerine düzenlenen aracılık faturalarındaki KDV oranı ne olmalıdır?

    Konaklama tesislerine düzenlenen aracılık faturalarındaki KDV oranı ne olmalıdır?

    2055
    0
    Otel konaklamasında kdv oranı %8’den %1’e düşmüştür. Fakat seyahat acentelerinin otellerden hak ettikleri komisyon karşılığında kesilen faturanın KDV oranı %8 olarak devam ettiğini biliyoruz. Bu konuda otellerden olumsuz geri dönüş almaktayız ve komisyon KDV oranının %1 olarak değerlendirmektedirler. Hangi oran üzerinden fatura düzenlemeliyiz?

    Otel, motel, pansiyon, tatil köyü ve benzeri konaklama tesislerinde sunulan geceleme hizmetleri için 31/05 /2021 Tarihine kadar % 1 oranında KDV uygulanır. 

    Acentenin, hizmeti fiilen alan müşteriye değil de konaklama tesisine aracılık karşılığı fatura düzenlemesi durumunda da % 8 KDV oranı uygulanır.


    İstanbul Havalimanında bulunan şirket merkezimiz için Havalimanı işletmecisi kira faturasını ciro üzerinden ” alt işletme bedeli ” adıyla şirketimize fatura edilmektedir. Bu faturada kdv oranı işyeri kirası kapsamında % 8 olarak mı kesilmelidir?

    Fatura “iş yeri kirası” olarak düzenleniyor ise % 8 oranında kdv hesaplanır. ” alt işletme bedeli ” diye düzenlenen faturada % 18 kdv hesaplanır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikDünya Navlun Fiyatları Fırladı
    Sonraki İçerikTürkiye’nin geçen yıl ithal ettiği doğal gazın %24’ü Azerbaycan’dan geldi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz