Ana Sayfa TTK Kollektif Şirket Yönetiminin Yetkileri Nelerdir?

    Kollektif Şirket Yönetiminin Yetkileri Nelerdir?

    3402
    0

    1- KOLLEKTİF ŞİRKET YÖNETİMİNİN YETKİLERİ NELERDİR?
    Şirketin yönetimi kapsamındaki hususlar, şirketin amacını ve konusunu elde etmek için yapılması gereken olağan işlem ve işler ile sınırlıdır. Şirketi yönetenler, şirket menfaatine uygun gördükleri işlerde, olağan işlem ve işlerle sınırlı olmak şartıyla, sulh, feragat ve kabul ile tahkime de yetkilidirler.

    Bağışta bulunmak, kefil olmak, üçüncü kişi lehine garanti vermek, ticari mümessil tayin etmek ve şirket konusuna girmiyorsa taşınmazları satmak, satın almak, teminat göstermek, şirketin özüne ilişkin üretim araçlarını elden çıkarmak, rehnetmek veya ticari işletme rehni kurmak gibi olağan iş ve işlemler dışında kalan hususlarda ortakların oybirliği şarttır.

    2- KOLLEKTİF ŞİRKET ORTAKLARI ŞİRKETTEN ÖDÜNÇ ALDIĞI PARALAR İÇİN FAİZ ÖDEMEK ZORUNDA MIDIR?
    Ortak, yetkisiz olarak şirketten çektiği ve şirket hesabına bir yerden tahsil ettiği parayı, derhâl; şirketten aldığı ödüncü, aldığı tarihten itibaren faiziyle şirkete vermek zorundadır.

    Kaynak: Türk Ticaret Kanunu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerik7020 Sayılı Yapılandırma Kanunundan Yararlanmak İçin Taksit Ödeme Süresince Tahakkuk Edecek Vergilerin Zamanında Ödenmesi Gerekmektedir!!!
    Sonraki İçerik7020 Sayılı Yapılandırma Kanunundan Yararlanmak İçin Mükellefler Tarafından Dava Açılmaması, Açılmış Davalardan Vazgeçilmesi Gereklidir!

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz