Ana Sayfa SGK Kolay işverenlik kapsamında sigorta bildirgeleri otomatik olarak mı tahakkuk etmektedir?

Kolay işverenlik kapsamında sigorta bildirgeleri otomatik olarak mı tahakkuk etmektedir?

Kolay işverenlik kapsamında sigorta bildirgeleri otomatik olarak mı tahakkuk etmektedir?

649
0

Yazlık evinde bahçıvan olarak bir işçiyi işe almak istemektedir. 10 günden fazla çalışan ek-9 olarak başlangıç yapmak istiyoruz. SGK’da dosyaları açtıktan sonra her aylık klasik işverenler gibi aylık hizmet prim bildirgesini biz mi onaylıyoruz?

Kolay işverenlikle bu işlem otomatik olmakta siz ise banka aracılığıyla primlerini aylık takip etmeniz gerekmektedir.

3 Şubat 2020 tarihi itibari ile Türkiye de faal olan limited şirketimiz Almanya’da bir inşaatın kaba işçiliğini yapmaya başladı. İşçiler Türkiye’de sigorta dosyasında sigortalı gözükmektedir. Ödenen ücret üzerinden gelir vergisi kesintisini Türkiye’de mi yapmalıyız?

Türkiye de sigortalılık devam etmesi ve ücret ödenmesi halinde gelir vergisi stopajı yapılacaktır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikİlgili ayında kayıtlara alınmayan tevkifatlı fatura için düzeltme beyannamesi vermeli miyiz?
Sonraki İçerikTicari faaliyetin yanında zirai faaliyette bulunan mükellefin zirai işletmesine ait alış ve satışlarını Ba-BS formuna dâhil edip   etmeyeceği ve iki kazancı için tek defter tutup tutamayacağı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz