Ana Sayfa Vergi Yurt içi satışlarımızda dövizli fatura düzenleyebilir miyiz?

Yurt içi satışlarımızda dövizli fatura düzenleyebilir miyiz?

Kojenerasyon* tesisini dövizli fatura düzenleyerek satabilir miyim?

583
0

Kojenerasyon* tesisini dövizli fatura düzenleyerek satabilir miyim?

 Yurt içinde yapılan satışlar için TL fatura düzenlenir. İstenirse fatura da yabancı para birimi ve kur değeri not olarak yazılabilir.

——————————————-

*Kojenerasyon (İngilizce: Cogeneration veya combined heat and power (kısaca CHP)), tercihen ısı tüketimi olan yerlerde kullanılan ve aynı zamanda bölge ısıtma ağını yararlı ısıyla besleyebilen elektrik enerjisi ve ısı üretebilen modüler yapılı bir sistemdir. Bu sistem kombine ısı ve güç sistemi ilkesine dayanmaktadır. (Wikipedia)

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

Önceki İçerikİnteraktif Vergi Dairesi Nedir?
Sonraki İçerikYıkılarak yeniden yapılan binanın satışında Kurumlar ve KDV istisnasından faydalanabilmek için gerekli şartlar nelerdir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz