Ana Sayfa Mevzuat KOBİ’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde Değişiklik...

KOBİ’lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde Değişiklik Yapıldı. 19.8.2020

KOBİ'lere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğ

503
0

19 Ağustos 2020 ÇARŞAMBA

Resmî Gazete Sayı : 31218

TEBLİĞ

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumundan:

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ

MADDE 1 – 24/12/2018 tarihli ve 30635 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere Yönelik Devlet Destekli Ticari Alacak Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinin 2 nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan “rakamı” ibaresinden önce gelmek üzere “veya mali bilanço” ibaresi eklenmiş, aynı fıkranın (ç) bendinde yer alan “yıldaki yıllık net satış hasılatının” ibaresi “yılda yurtiçi satışlardan elde ettiği cirosunun” olarak değiştirilmiş, aynı maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiş ve diğer fıkra buna göre teselsül ettirilmiştir.

“(2) Merkez, gerekli görmesi halinde, 1 inci maddenin (ç) bendinde yer alan tutarı her bir başvuru için yüzde 20’sine kadar artırabilir.”

MADDE 2 – Aynı Tebliğin 4 üncü maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “10” ibaresi “15” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 3 – Aynı Tebliğin 5 inci maddesinin birinci fıkrasında yer alan tabloya  aşağıdaki dipnot eklenmiştir.

“* Cironun, 2 nci maddenin ikinci fıkrası kapsamında artırılması durumunda, net prim ve azami teminat tutarı en son satır kullanılarak hesaplanır.”

MADDE 4 – Aynı Tebliğin 7 nci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan tabloya aşağıdaki dipnot eklenmiştir.

“* Cironun, 2 nci maddenin ikinci fıkrası kapsamında artırılması durumunda, alıcı başına 750.000 TL azami kredi limiti sağlanır.”

MADDE 5 – Aynı Tebliğin 9 uncu maddesinin birinci fırkasında yer alan “12’dir” ibaresi “15’tir” olarak, “9’u” ibaresi ise “12’si” olarak değiştirilmiştir.

MADDE 6 – Aynı Tebliğin geçici 1 inci ve 2 nci maddeleri yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 7 – Bu Tebliğ yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 8 – Bu Tebliğ hükümlerini Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurulu Başkanı yürütür.


Kaynak: Resmi Gazete 19.08.2020
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik40 milyon tebligat elektronik ortamda yapıldı, böylece 502 milyon lira tasarruf edildi
Sonraki İçerikAğustos ayında uygulanacak olan kira stopaj oranı nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz