Ana Sayfa Vergi KKTC’den aldığımız alan adı yenileme faturasına KDV2 uygulamalı mıyız?

    KKTC’den aldığımız alan adı yenileme faturasına KDV2 uygulamalı mıyız?

    Vergi mükellefi olmayan kişilerden alınan mallar ve malzemeler için KDV ve Stopaj ödenir mi?

    788
    0

    KKTC merkezli bir firmadan alan adı yenileme hizmeti almış bulunmaktayım. Alan Adı Yenileme faturası kesilmiş olup bu fatura ile ilgili KDV2 beyannamesi vermem gerekiyor mu?

    KDV Genel Tebliğine göre; “Türkiye’ye getirilen hizmet, Türkiye’deki firmanın Türkiye’deki faaliyeti ile ilgili ise, hizmetten Türkiye’de faydalanılmıştır.

    KDV Genel Tebliği’nde, yurt dışından sağlanan hizmetlere ait KDV’nin hizmetten faydalanan yurt içindeki muhatap tarafından sorumlu sıfatıyla beyan edileceği açıklanmıştır. Dolayısıyla yurt dışından sağlanan ve KDVK’nın 1/2. maddesine göre hizmet ithali kapsamında değerlendirilen işlemlere ait KDV’nin, hizmetten yararlanan Türkiye’ de mukim kişi ve kuruluşlarca sorumlu sıfatıyla verilecek olan 2. no.lu KDV beyannamesi ile beyan edilerek bağlı bulunulan vergi dairesine ödenmesi, 1 no.lu KDV beyannamesinde de gösterilerek indirilmesi mümkün olacaktır.

    Mükellefim vergi mükellefi olmayan nihai tüketiciden aldığı 2.el bilgisayar parçalarını ayrı ayrı birleştirip ürün haline getirip fatura ile satacaktır. Bu işlem karşılığında gider pusulası kesmek uygun mudur?

    Vergi mükellefi olmayan kişiden alınan mal ve malzemeler için Gider pusulası düzenlenir. KDV ve GV stopajı hesaplaması yapılmaz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerik27103 Sayılı SGK teşvikinden faydalanan personel istifa edip tekrar aynı iş yerinde işe başlarsa SGK teşvikinden faydalanmaya devam edebilir mi?
    Sonraki İçerikGeçmiş yıllara ait belediye emlak vergileri ödendiğinde gider olarak kayıtlara alınabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz