Ana Sayfa Muhasebe KKEG’ye attığımız Kasa affı tutarını aktife geri alabilir miyiz?

    KKEG’ye attığımız Kasa affı tutarını aktife geri alabilir miyiz?

    617
    0

    Mükellefim 2016 yılında kasa affından yararlandı, fakat yararlanılan kısım ve vergi 689 no’lu hesapta gösterildiği için bu yıllarda kredi kullanırken sıkıntı yaşamaktadır. Açıklayarak 296 no’lu hesaba atmak uygun mudur? Şirketin sadece geçmiş zararı düzeltmeden dolayıdır geçmiş yıl zararlarını 296 no’lu hesaba alabilir miyiz?

    296 hesabı kullanmazsınız. Kullanmanız halinde bu hesabı kapatmak için yine 689 hesap kullanılacaktır. Bu işlem mükerrer olur. Sizin yaptığınız kayıt da 689 hesap kapatılmıştır. Yapılacak bir işlem yok.

    ————–

    Gayri faal olan anonim şirket işletmede bulunmayan kasa mevcudu için 7143 sayılı yasadan yararlandı. 51.500 TL kasa farkı tutarı 689 hesaba alındı. Geçici kurumlar beyannamesinde, KKE Giderler kısmına yazdığımızda matrah bildiriminde karşımıza gelir olarak çıkmaktadır. Gerçek durumu yansıtması için, ticari zararı bu kadar artırmayı uygun göremiyorum.

    KKEG yazılan tutarlar matraha ilave edilecektir.

    Kasa affı hakkında diğer bilgiler için tıklayın…>>>


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTüketici fiyat endeksi Ağustos ayında bir önceki aya göre %0,86 arttı
    Sonraki İçerikE-Fatura ve e-Arşiv Faturanın iptali sistem üzerinden yapılabilir mi? İptal seçeneklerimiz nelerdir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz