Ana Sayfa Muhasebe Kitapçıların yaptığı kitap satışlarına KDV istisnası uygulanacak mı?

Kitapçıların yaptığı kitap satışlarına KDV istisnası uygulanacak mı?

1250
0

Yayıncılık işi yapan firmaların kestikleri faturalarda KDV istisna konusunda soru sormak istiyorum. Biz yayıncılık sertifikası ile D&R gibi dağıtımcı firmalara kitap satıyoruz. Bu firmalara sattığımız kitaplar da KDV olacak mı? Ayrıca Tebliğde Sertifikalı yayınevinden direkt olarak gerek internet gerekse başka yollardan “NİHAİ TÜKETİCİYE yapılan satışlara KDV UYGULANMAYACAKTIR” yazısını anlayamadım. KDV 100 TL üzeri uygulanmayacak, altında uygulanacak diye alt tarafta da başka bir yazı var. Biz kısaca 100 TL ve üzeri satışlarda perakende ya da toptan olarak sattığımız kitaplarda KDV uygulamayacağız değil mi? Doğru mu anladım?

 

Yayıncılık sertifikası olan yayın evleri sattıkları kitap ve süreli yayınlardan KDV almayacaklardır. Diğer hususular yazıda açık ve örnekli olarak sunulmuştur.

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Sertifikalı Yayın Evlerinden Satılan Kitaplarda Kdv Uygulaması

 

Meslek odalarına verilen kitap, dergi, broşür basımları için kdv tevkifatı yapılacak mıdır?

 

Hangi mal ve hizmetler için KDV tevkifatı uygulanacaktır?

 

 

Önceki İçerikYabancı Paraların 31.12.2018 Tarihi İtibariyle Değerleme Kurları
Sonraki İçerikSGK Teşvikleri gelir tablosunda hangi hesap altında gösterilir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz