Ana Sayfa Muhasebe Kitap çevirisinde ve telif hakkında stopaj oranı nedir?

    Kitap çevirisinde ve telif hakkında stopaj oranı nedir?

    2305
    0

    Kitaplarda telif ve çeviride stopaj uygulaması oranları nasıldır?

    Son değişiklikler de kitaplardaki çeviri/telif konusunda değişiklik olmamıştır. Gvk 18. Maddesine göre yapılan ödemelerden % 17 gelir vergisi tevkifatı ve sorumlu sıfatı ile % 18 KDV hesaplaması yapılacaktır. Sonuç olarak bu konuda hiç bir değişiklik olamamıştır değişen ise kitaplar da KDV kaldırılmıştır.

     

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    BENZER İÇERİKLER

    KDV’li olarak aldığımız kitapların iadesini yaparken düzenleyeceğimiz faturada KDV olacak mıdır?

     

     

    Stoklarda KDV’li aldığımız kitapları da satarken KDV istisnası uygulayacak mıyız?

     

     

     

    Hangi kitap ve süreli yayınlar KDV’den muaf tutulmuştur?

     

     

    Önceki İçerikVergi dairesinde resen açılışı yapılan müşteri için SMMM sözleşmesini 1 yıl önceki tarihli olarak mı yapacağım?
    Sonraki İçerikKur farkı faturaları teslim edilen ürünün KDV oranına göre mi hesaplanacaktır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz