Ana Sayfa SGK Kısmi süreli işe alınacak personel ile kısmı süreli iş sözleşmesi yapmamız SGK...

Kısmi süreli işe alınacak personel ile kısmı süreli iş sözleşmesi yapmamız SGK açısından yeterli midir?

1056
0

Kısmı istihdam sözleşmesi ile personel istihdamı yapmak istiyoruz. Kısmı istihdam sözleşmesi işveren ve çalışan arasında yazılı olarak yapılması yeterli midir?
SGK ilerde eksik gün nedeni ile ilgili belge istediğinde kısmi istihdam sözleşmesi yeterli mi?
Noter huzurunda yapmaya gerek var mı?

 

İş sözleşmeleri işçi ile işveren arasında yazılı olarak yapılmalıdır.

Eksik gün belgeleri kurum yetkililerince istenildiği takdirde gösterilmek üzere işçi özlük dosyasında saklanılır. Kısmi süreli iş sözleşmelerinin noter onaylı olması itilaf halinde işveren yararınadır.

 

 

 


Kaynak:SGK
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikHazine ve Maliye Bakanlığında Açık Bulunan Vergi Müfettişliklerine Yapılan Atamalar Hakkında Karar (Karar: 2019/73)
Sonraki İçerikNisan – Haziran 2019 İç Borçlanma Stratejisi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz