Ana Sayfa SGK Kısmi süreli iş sözleşmesinin noterden tasdik edilmesi gerekir mi?

Kısmi süreli iş sözleşmesinin noterden tasdik edilmesi gerekir mi?

4718
0
Kısmi süreli iş sözleşmesi aylık 15 gün çalışma olacak şekilde sözleşmenin işçi ve işveren tarafından imzalanması yeterli midir? Noterden ayrıca tasdik edilmesi gerekiyor mu?

Eksik gün nedeni olarak 07-Puantaj kayıtlarını tercih eden işverenlerden eksik bildirilen sürelerin 30 güne tamamlatılmasının istenilmesinin ardından işverenlerce bu sürelere ilişkin ek nitelikte aylık prim ve hizmet belgesi yerine kısmi süreli iş sözleşmesi ibraz edilmesi halinde, bu defa bahse konu sözleşmelerin noter tasdikli olup olmadığına bakılarak işlem yapılacaktır.

Söz konusu sözleşmeler noter tasdikli ise tasdik tarihinden sonraki süreler için dikkate alınacak; noter tasdikli değil ise her zaman düzenlenebilir nitelikte bir belge olduğu için geriye doğru dikkate alınmayacaktır.

Noter tasdikli sözleşmelerin tasdik tarihinden sonraki süreler için geçerli belge kabul edildiği durumlarda da sigortalıların eksik çalışma nedenleri 06- Kısmi istihdama çevrilerek, eksik süreler için 60/g kapsamında genel sağlık sigortası prim borcu oluşturulacaktır.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Kısmi süreli işe alınacak personel ile kısmı süreli iş sözleşmesi yapmamız SGK açısından yeterli midir?

Türkiye’deki istihdam biçimleri nelerdir? Kısmi süreli çalışma ve geçici süreli çalışma mümkün müdür?

SGK işe giriş bildirimini yaparken kısmi süreli veya çağrı üzerine ya da ev hizmetlerinde çalışanlar için özel bir bildirim gerekiyor mu?

 

Önceki İçerikİşveren veya işçinin haklı nedenle fesih hakkını kullanma süresi nedir?
Sonraki İçerikTelafi Çalışması Fazla Mesai Değildir…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz