Ana Sayfa SGK Kısmi süreli çalışan personellerimiz için SGK’ya hizmet sözleşmelerin iletmeli miyiz?

    Kısmi süreli çalışan personellerimiz için SGK’ya hizmet sözleşmelerin iletmeli miyiz?

    482
    0

    Kısmi süreli hizmet sözleşmesi örneği SGK ya verilecek mi? Eksik gün bildirimi net üzerinden gönderilmeye ne zaman başlanacak? 

    27 Mart 2018 tarihinden itibaren “Eksik gün bildirim formu”nun düzenlenmesine gerek kalmamış bulunmaktadır. 

    Dolayısıyla işyerinde bundan böyle 10 kişiden az sigortalı çalıştıran işverenlerde, eksik günleri (kodlarıyla) sadece aylık bildirgede beyan edecekler ve ay içinde eksik gün veya eksik kazanç bildirilen sigortalılar ile ilgili kanıtlayıcı belgeleri istenilmesi durumunda SGK’ya ibraz edeceklerdir. 

    Bu hüküm, yasanın yayımlandığı 27.03.2018 tarihinden itibaren yürürlüğe girdiğinden, bu tarihten önceki süre için (10 sigortalıdan az çalıştıran işverenler açısından) Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinin 102’nci maddesinde belirtildiği gibi işlem yapılması gerekmektedir.

    Bir eczacı mükellefinde 29 belge türü fiili hizmet zammı ile ilgili kullanmış olduğumuz program kendi hesaplayıp yapıyor. Eksik gün nedeni 25’i seçiyor. Bu ay bu işçinin 14 gün istirahati var. Program gün sayısı kendi hesaplıyor. Eksik gün nedeni yine 25 seçiyor.  Yapılan işlem doğru mudur?

    Birden fazla eksik gün nedeni olacağı için 12 seçilmeli ve rapor onaylanarak çalışmadı işaretlenmelidir.

    İşyerine yeni alınacak bir çalışan hangi teşvikten yararlanabilir. Sigortalı olacak kişinin teşvik 

    geçmişini nasıl anlayabilirim? Nasıl bir teşvik hesabı yapabilirim. 

    E-SGK işveren sistemi teşvikler ve tanımlamalar bölümünden işçinizin T.C.sini yazarak teşvik sorgulaması yapabilirsiniz.


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikFirmalarda BES kesintisi ne zaman yapılmaya başlanmalıdır?
    Sonraki İçerikEğitim faaliyetinin gerçekleştirildiği okullara ilişkin olarak döviz cinsinden alınan kira bedellerinin değerlemesinden oluşan kur farklarının eğitim faaliyeti gelirleri ile birlikte istisna kapsamında değerlendirilip değerlendirilmeyeceği.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz