Ana Sayfa Muhasebe Kısmi kar dağıtımı yapabilir miyiz?

Kısmi kar dağıtımı yapabilir miyiz?

2074
0

Şirketimiz 2017 yılında kar yaptı. 2018 yılında bu karın tamamını değil de bir kısmını dağıtmak istediğimizde, yedek akçe, temmettüler vs. nasıl hesaplama yapacağız?

 

Karın bir kısmını dağıtabilirsiniz. TTK hükümlerine göre ayrılması gereken yedekler ayrılır. Kar dağıtımı yapılası halinde % 15 GV stopajı yapılır. Gerçek kişiler GVK 22. ve 86. maddedeki istisna ve koşullara göre MSİ beyanı verilir. Konu hakkında yayımlanmış makale ve örnek hesaplamalardan yararlanınız. Bu alanda uzun örnekli açıklama yapılamamaktadır.

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Yabancı Şirket Ortağına Kar Dağıtımında Tevkifat Oranı Nasıl Hesaplanır?

 

Stopaj ödemeden kar dağıtımı yapabilir miyiz?

 

Geçmiş Yıl Zararlarının Geçmiş Yıl Karlarına Mahsubu Kar Dağıtımı Sayılır mı?

 

Kar Dağıtımından Sonra Yapılan Sermaye Artırımında Kurumlar Vergisi İndirimi Uygulanır mı?

 

Şirketlerin genel kurullarında alacakları kâr dağıtımı kararlarında TMS’ye göre hazırlanan finansal tablolar mı yoksa vergi mevzuatı uyarınca hazırlanan finansal tablolar mı dikkate alınmalıdır?

 

Üst Birlik Üyesi Olan Kooperatiflerde Kar Dağıtımının Yapılmaması Halinde Kurumlar Vergisinden Muaf Olunur mu?

 

Emisyon Primlerinin Geçmiş Yıl Zararlarına Mahsup Edilmesi Kar Dağıtımı Olarak Değerlendirilebilir mi?

 

 

 

Önceki İçerikEmekliliğe hak kazanmış bir kişinin işe giriş ve çıkışı nasıl yapılmalıdır?
Sonraki İçerikTutuklu olan şirket ortağının Bağ-kur’u devam eder mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz