Ana Sayfa Mevzuat Kişisel veri işleme faaliyetlerinin sona ermesi halinde sicil kaydının sistemden silinmesi gerekir...

Kişisel veri işleme faaliyetlerinin sona ermesi halinde sicil kaydının sistemden silinmesi gerekir mi?

592
0

Yurtdışında yerleşik veri sorumlusu, yurtdışında yerleşik bir veri sorumlusu temsilcisi atayabilir mi?

Yurtdışında yerleşik olan bir veri sorumlusu, Türkiye’de yerleşik bir tüzel kişiyi veya Türkiye’de yerleşik Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bir gerçek kişiyi veri sorumlusu temsilcisi olarak atayabilir.

Bildirim tamamlanmadan sistemden çıkılması halinde kalınan yerden devam edilebilir mi?

Herhangi bir nedenle, bildirim düzenleme veya onaylayarak gönderme işlemini tamamlamadan sistemden çıkılması halinde, daha sonra sisteme giriş yapılarak kalınan yerden devam edilmesine imkan sağlanmaktadır.

Kişisel veri işleme faaliyetlerinin sona ermesi halinde sicil kaydının sistemden silinmesi gerekir mi?

Sicil kamuya açık olarak tutulacağından, veri sorumlusunun kişisel veri işlemeye devam etmemesi halinde, ilgili kişileri yanıltmamak adına veri sorumlusunca VERBİS üzerinden “Sicilden silme” talebinde bulunulması mümkündür.

VERBİS üzerinden silme talebi gönderilmesi akabinde ayrıca Kuruma resmi bir yazı yazılarak, bu işlemin Kurum tarafından onaylanmasının sağlanması gerekmektedir.


Kaynak: KVKK
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikHayvansal ürün üretim değeri bir önceki yıla göre %18,66 arttı
Sonraki İçerikSanayinin iki ana sektöründen imalat aylık %0,74 arttı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz