Ana Sayfa Dünya Kişisel ilişkiler ekonomi için önemli midir?

Kişisel ilişkiler ekonomi için önemli midir?

824
0

Kişisel ilişkiler ekonomi için önemli midir?

1989’da Berlin Duvarı’nın yıkılmasından sonra, Doğu Almanya’da akrabaları olan Batı Alman ailelerinin gelirlerinde bir artış görüldü ve gelirlerdeki bu artış, Doğu ile bu tür aile bağları olmayan benzer Batı Alman ailelerinden önemli ölçüde daha yüksekti.

Peki kişisel ilişkiler ve aile bağları, ekonomi için gelir büyümesinde sistematik farklılıklara yol açacak kadar önemli midir?

Araştırmacılar, bu soru üzerine araştırma yaptılar ve sosyal ilişkilerin ekonomik sonuçlar üzerinde gerçekten büyük etkileri olduğunu deneye dayalı bir araştırma ile buldular.

Aslında kişisel ilişkilerin ekonomik sonuçlar üzerindeki etkisini ölçmek zordur. Çünkü hayatımızın bu iki yönü sıklıkla birbiriyle yakından ilişkilidir. Sosyal bağlar ekonomik etkileşimleri kolaylaştırır, ancak aynı zamanda ekonomik nedenlerle etkileşime girdiğimiz insanlar tanıdıklar veya hatta arkadaşlarımız olurlar.

Almanya’nın yeniden birleşmesi ile ilgili bu eşsiz durum, başlangıçta ekonomik çıkarlarla ilgisi olmayan sosyal bağların ekonomik başarı için önemli olabileceğini göstermektedir.

Ana mekanizma kişisel bağlantıların yeni ekonomik fırsatları yakalamamıza izin vermesidir. Bu kulağa soyut gelebilir, ancak aslında çoğumuz bunu kendi yaşamımızda deneyimlemişizdir. Belki de en iyi örnek iş aramadır: kişisel olarak tanıdıklar ve diğer bağlantılar insanların iş bulmasının en yaygın yollarından biridir.

Kişisel ilişkiler aynı zamanda ulusal sınırlar arasındaki ekonomik etkileşimler için de değerli olabilecek bilgi ve sosyal yardımlar sağlayabilir.

Arkadaşlar ve akrabalar, dijital iş arama platformları çağında bile bir iş bulmak için popüler bir yöntem olmaya devam etmektedir.

Sonuç olarak, sosyal bağlantılar ekonomik sonuçlar için büyük önem taşır. Kişisel ilişkiler, hatta ekonomik olmayan nedenlerle sürdürdüğümüz kişiler bile, bize genellikle bilgiye erişim sağlar ve ev satın almaktan iş bulmaya kadar ekonomik işlemler için bize sosyal bir yardım sağlar.

Bunun, işlemlere doğrudan katılan bireylerin ötesine uzanan olumlu sonuçları olabilir. Kişisel ve mesleki bağlar ilim ve bilgi alışverişini kolaylaştırdığında, bu bir bütün olarak topluma fayda sağlayabilir. Bunun anlamı, sosyal bağlantıların sadece duygusal refahımızı etkilediği için değil, aynı zamanda burada belirtildiği gibi maddi refahımızı da etkilediği için önemlidir.


Kaynak: Our World in Data / Link: https://ourworldindata.org/personal-relations-econ-outcomes
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBaro genel kurulunun görevleri nelerdir?
Sonraki İçerikDüzenlediğimiz iade mal faturasını nasıl kayıt edeceğiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz