Ana Sayfa Muhasebe Kısa çalışmadan normal çalışmaya geçen bir firmada işe gelmeyi reddeden personelin işten...

    Kısa çalışmadan normal çalışmaya geçen bir firmada işe gelmeyi reddeden personelin işten çıkışını nasıl yapabiliriz?

    Doğum İznine ayrılan personelin KÇÖ’den yararlanması, İŞKUR KÇÖ, Kısa Çalışma Ödeneği, Kısa Çalışmadan Normal Çalışmaya dönen işyerlerinde işe çağrılmasına rağmen işbaşı yapmayan çalışanı işten çıkarabilir miyiz?

    497
    0

    Belirli süre kısa çalışmada olan personelim işe gelmeyi reddetmektedir. Konu ile ilgili ihtar çekip işten çıkarabilir miyim?

    İşyeri normal çalışma düzenine dönmüş ve işçi işe gelmiyor ise 25/II

    • İşçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki işgünü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü işe gelmemesi, (4857 / 25/II-g) ile 2 haklı ihtar çekilip fesih yapılması halinde fesih yasağı bulunmamaktadır.

    İşyerimizde 20 Mart 2020  ila 19 Haziran 2020 arasında KÇÖ uygulanmıştır.

    Bu arada KÇÖ alan kadın çalışanımız doğum yapmış ve 15 Haziran 2020- 04 Ekim 2020 tarihleri arasında istirahat almıştır. Biz bu çalışan için 26 nolu geçici maddeye istinaden sgk priminden nakdi destek için başvurmuştuk. Biz bu eleman için sgk nakdi destek işlemini İPTAL ederek diğer KÇÖ devam eden çalışmalarımız gibi KÇÖ sistemine devam ettirebilme imkânınız var mıdır?

    İŞKUR a KÇÖ’den yararlanacak listesinde adı bulunan bu çalışanınızı oran excel tablonuza ekleyerek ekim ayı için bu işçiyi KÇÖ’den yararlandırabilirsiniz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMeslek liselerinde yılın ilk 8 ayında üretimden elde edilen gelir, geçen yılın aynı dönemine göre %20 artarak 230 milyon liraya ulaştı
    Sonraki İçerikBelçika’da Perakende Ticaret Hacmi Ağustos Ayında %9,9 Yükseldi

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz